Mimochodom, nedalo mi to, a trošku som sa zaoberal videom autora, ktoré si tu pridal
@martin458 . Okrem toho, že tam vždy tým textom podsúva to, na čo sa nedá reagovať = domnienky, keďže nechápe, ako funguje hierarchia moci, ani to, že v SMERe Róbert Fico sa nespráva ako cisár Napoleon vo Francúzsku, pretože každá strana má aj takých členov, aj takých a vykopnúť ich, to nie je len tak. Okrem toho to nie je dobročinný subjekt a financujú ju aj konkrétni ľudia. Hierarchiu moci si treba naozaj pozrieť. V KSB je celkom slušne popísaná. T. j. aký má to video s článkom cieľ?
Cieľ č. 1. poukázať na (údajnú) pokryteckosť SMERu, na rozpor medzi jeho vyhláseniami a praxou. O tomto cieli vie ten, kto toto video natočil a upravil. Otázka je ale aj to, či autor vie o ďalšom cieli, ktorý už kľudne môže byť cieľom nie jeho samotného, ale niekoho iného, kto daného človeka bezštrukúrne riadi = stojí za oponou, a profiguje z jeho práce, ktorú on pokladá za službu spoločnosti, pričom ale pracuje proti nej, dokonca proti sebe samému.
Cieľ č. 2. implantovať pod kožku ľuďom, že táto vláda je pokrytecká, ako tie predchádzajúce, a teda je taká istá, vyvolávať pohoršenie a rozhorčenie vo voličoch/sympatizantoch ako aj pocit, že boli oklamaní,
Cieľ č. 3. na základe miery plnenia cieľa č. 2:
a) zabezpečiť maximálnou možnou mierou nízku účasť voličov SMERu v týchto voľbách do EU
b) vŕšiť novú kopu nenávisti proti SMERu a pracovať na sociálnom výbuchu,
c) zvrhnúť vládu či už v nových demokratických voľbách, alebo i skôr, pokiaľ by došlo k
sociálnemu výbuchu,
d) ticho prekrývať antismeráckou agendou špinavstvá nastvárané v období 2020 - 2023,
e) porovnávaním vlády SMERu s bývalou vládou a kladením medzi ne "=" vyvolávať dojem, že musí prísť k moci niekto nový, kto sa ešte nezdiskreditoval.
A tých cieľov/dielčích cieľov môže byť aj viac. Toto len taký nástrel, čo mi okamžite napadol. Pozrel som si, že autor videa má na svojom kanáli
https://www.youtube.com/@KamKanGreen/videos uverejnené aj nejaké videá s hnutím "Povstanie pokračuje" (stránka tu:
https://povstaniepokracuje.sk/ a FB stránka tu:
https://www.facebook.com/povstaniepokracuje/?locale=sk_SK). Tak trošku som si tieto stránky prebehol. A zistil som nasledovné:
- jediný program je odpor (proti komu/čomu)?
- ide to naprieč rokmi už od 2015 => žiadna vláda od 2015 nie je správna?
- pozrite si stránku a pozrite si program. Aj vy máte pocit, že to pripomína festival? Hudba, jedlo, kino ... kadečo ... akurát s honosným názvom "SNP"?
Kto túto organizáciu ovláda a načo majú potrebu "avantgardným" spôsobom využívať názov SNP, aby zhromažďovali ľudí s neznámymi cieľmi:
Antifašistický festival Povstanie Pokračuje organizujeme od roku 2015. Jeho názov sa odvíja od Slovenského národného povstania, ktorého výročie a odkaz si týmto spôsobom každoročne pripomíname. Dňa 29. augusta 1944 vydal generál Ján Golian šifrovanú inštrukciu, ktorá znela: „Začnite s vysťahovaním!“ Zahájil tak rozsiahlu antifašistickú mobilizáciu, ktorá viedla k dvojmesačnému ozbrojenému odporu voči režimu ľudáckeho Slovenského štátu a fašistickým utlačovateľom. SNP sa tak stalo jednou z mála udalostí, kedy sa ľudia na Slovensku dokázali vzoprieť útlaku a postaviť sa za demokratické hodnoty. Po sedemdesiatich piatich rokoch však fašisti a neoľudáci opäť sedia v ľaviciach slovenského parlamentu. Ich protirómske hliadky so širokými ramenami prechádzajú ulicami, po cestách jazdia kolóny áut s gardistickými vlajkami a vedľa Židov a Rómov rozšírili svoje spektrum nepriateľov národa o neheterosexuálne orientovaných ľudí, ľudí na úteku, či mimovládne organizácie a sociálne hnutia. Posolstvo festivalu je v tomto zmysle jasné: boj proti fašizmu musí pokračovať.
Na rozdiel od vrcholných politikov, ktorí sa počas výročí stretávajú pri pamätníkoch, aby pri nich položili vence či prečítali prejavy, ktoré napísali ich asistenti či asistentky, náš festival pozýva ľudí do ulíc. Pozýva ich, aby okupovali verejný priestor, aby sa bavili, tvorili, premýšľali a aby namiesto nostalgického potľapkávania sa po ramenách zamerali svoju pozornosť na širšie súvislosti súčasných problémov a spoločenských zápasov.
Môj záver:
1. To, čo som napísal tu:
2. To, co som napísal tu:
3. Po krátkej predchádzajúcej analýze dochádzam k tomu, že tento druh nihilizmu (jeden z 5. druhov sociálnej i***cie) vedie k chaosu - bezvládiu = anarchii pod rúškom "povstania". Nedefinuje ani proti komu, ani proti čomu, všeobecne si za cieľ berie politikov, pričom, pokiaľ vidím, tak len vládnych (či už tejto, alebo bývalých vlád). Nedefinuje žiadne štruktúry, prostredníctvom ktorých by bola spoločnosť riaditeľná, aby nedošlo k chaosu a zabíjaniu človeka človekom. Imitačno-provokačnou činnosťou podchytáva ľudí, ktorí si ctia zásluhy SNP, históriu a našich otcov a dedov. S cieľom ...? Akým? Keď všetci sú zlí ...?
4. Po opätovnej otázke "Cui bono?" dochádzam jednoznačne k záveru, že odpoveď je v zamlčaní. Keď si človek odpovie na ďalšiu otázku: "Komu sa hodí, aby tu bol chaos?" Beneficient č. 1 je jednoznačne za hranicami SR = vonkajší nepriateľ, ktorý tu potrebuje uchvátiť riadenie, čo sa bez vytvoreného chaosu nemôže momentálne podariť. Preto bol aj prevedený atentát. A toto, okrem iného, je doplnkový prostriedok, ktorý má "hrýzť" do svedomia "čistoručičkárov", ktorí majú problém ísť k voľbám, lebo všetci politici sú už zdiskreditovaní, a tých správnych s čistými rukami je málo, resp. majú malú podporu ... Však Štefan? Však Milanovia? Ešte stále nevidíte, ako vás používajú? Ako toaletný papier na os**tú **ť s prepáčením za ten úprimný výraz. Však Marián? Tu máme práve aj jedného z ďalších beneficientov. Beneficient č. 2 = Vatikán (Republika, ĽSNS). Tí predsa u moci ešte neboli. Marián predsa "miluje východniarky"....
View attachment 3552
... akože, už hlúpejší pokus ako získať VOLičov sa už fakt nedá uskutočniť. Stačí pohladiť po hlávke dlhodobo elitami odkopávané a ukrivdené dieťa Slovenska z východu a ono sa ti vrhne do náručia. Okrem toho Mariánko miluje aj slovanský tradičný odev. To keď si slabý a nemáš %tá vo fľaši, keď ibuprofen zapíjaš vodkou pri COVIDe, a ani % medzi voličmi, lebo zistili, že z antiEU a antiNATO svojrázneho tvrdohlavého chlapca, čo sľuboval hory-doly aj vystúpenie ... sa vykľul kandidát na europoslanca. A to prečiarknuté kresťanské P (pé) so symbolmi alfa a omega, tak to už radšej nekomentujem. Skrátka, stačí dobre rozprávať, dobre sa obliecť, dobre polichotiť, krížik na sako (pardón, dnes už vyšívanku) a je z teba plnotučný národniar.
Pozn.: Beneficient č. 1 samozrejme zahŕňa všetkých tých, ktorí dnes ronia slzy z neúspechu v dôsledku vlastnej i*****lnosti a fašistického vyčíňania 2020 - 2023, t. j. PS, Matel, SaS a ďalší parchanti. Ale toto sú len poskokovia, no %-tám to nevadí, všakže.
5. Znova tu máme súboj nanajských chlapčekov. Vľavo Sulík, Matel, Šimečka, Čapaňa, Oder a vpravo Milan, Milan, Marián ... a možno ešte Štefan. Kvôli jeho urputnej snahe sa nepoučiť a nezanechať tú PRAVOvernosť kážucu mu rezať a rúbať až do krve. A aby som nezabudol, v záhrení máme schované ešte SHO. Ktoré nám tak pomaly, nebadane, vystrkuje rožky.
Frajer na záver:
Celé toto "hnutie", alebo čo to vlastne má byť, až nápadne pripomína Trockého "permanentnú revolúciu". Bojujeme proti nevedno komu, bojujeme stále a bojujeme do konca, ktorý nebude. Keby táto iniciatíva nepodkopávala naše spoločné úsilie dostať sa zo sračiek na svetlo slnečné, schuti by som sa na nej zasmial. A keby nepoužívala dobré meno SNP na zakrytie toho, čo vlastne robí. A takýchto organizácii čo sa oháňajú honostnými názvami sme tu už mali niekoľko (viď Slušné Slovensko a pár ďalších).