• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy zo Slovenska

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
-a čo na to jeho ""eminencia"" KMEC ???
Pellegrini okamzite odvolal Kmeca ("sam" odstupil) a ten skoncil ako zahranicny tajomnik strany. Pellegrini jasne povedal, ze tieto Kmecove vyjadrenia nie su oficialnym stanoviskom strany.

A tak to ma byt, predseda ma usmernovat preslapy nizsich funkcionarov a clenov strany (niekolko tisic). Alebo si ako novinari, ktori kazde male zlyhanie jednotlivca Smeru pripisuju Ficovi a jeho politike?

Putin neodvolal sefku narodnej banky Nabiulinovu a dokonca ju poziadal, aby zastavala aj dalsie (terajsie) funkcne obdobie. Je Putin Zelenskeho obdivovatel?

Pellegrini okamzite odvolal Kmeca ("sam" odstupil) a ten skoncil ako zahranicny tajomnik strany. Pellegrini jasne povedal, ze tieto Kmecove vyjadrenia nie su oficialnym stanoviskom strany.

A tak to ma byt, predseda ma usmernovat preslapy nizsich funkcionarov a clenov strany (niekolko tisic). Alebo si ako novinari, ktori kazde male zlyhanie jednotlivca Smeru pripisuju Ficovi a jeho politike?

Putin neodvolal sefku narodnej banky Nabiulinovu a dokonca ju poziadal, aby zastavala aj dalsie (terajsie) funkcne obdobie. Je Putin Zelenskeho obdivovatel?
A čo Boris Zala ako poradca Hlasu... Ten sa vyjadril že Hlas by kľudne zvládol schváliť Registrované partnerstvá, čím Hlasu tiež uťal nejaké percentá... Bol potrestaný tiež?

Naposledy upravené:
A čo Boris Zala ako poradca Hlasu... Ten sa vyjadril že Hlas by kľudne zvládol schváliť Registrované partnerstvá, čím Hlasu tiež uťal nejaké percentá... Bol potrestaný tiež?
Benova zo Smeru urobila kolko preslapov za posledne roky? Je dalej v eu parlamente za Smer? Styka sa casto s Ficom na roznych podujatiach?

Ferko, teraz ma to tvoje propagovanie Hlasu až tak extrémne nedráždi, ale keď koketovali s liberálmi a PSkom, tak mi to dosť vadilo. Viem, že už sme sa o tom bavili, ale doteraz úplne nechápem, prečo si ho celý čas podporoval?! To si mal takú skalopevnú vieru, že Pelle nie je zradca a že to nedá s PS ale so Smerom? Alebo ti to bolo jedno, lebo liberál Pelle ako premier by bol lepší ako liberál z PS ako premiér.
Pritom práve Hlas bol celý čas tým jazýčkom na váhe, kto bude vládnuť, či dnešná opozícia alebo koalicia, či národniari alebo liberáli (zjednodušene povedané).

A k Benovej nic mi nepovies? :)

To si mal takú skalopevnú vieru, že Pelle nie je zradca
Pellegrini nie je a nikdy nebol zradca. To je moj nazor, ktory mam na neho od zaciatku premierovania (aj uz kus skor) a to vdaka Ficovi, lebo som si vsimal pracu medzi nimi dvoma, presnejsie pracu medzi riadkami.

A PS...
Nejdem sa tu zas rozpisovat ohladom moznych kombinacii, uz som sa vyjadril na tisic sposobov, ale zopakujem najlepsiu variantu a tou je Smer+Hlas+Sns (aj Danko to predsa nedavno takto povedal ).

Ferko, teraz ma to tvoje propagovanie Hlasu
Ved Hlas propaguje aj Fico, aj Danko, ked hovoria o nich, ako o najblizsich spojencoch.

Povedz mi ty Jardob, aku vladu by si chcel ty. Povedz tu najlepsiu variantu z pohladu nie len seba, ale pre dobro naroda. Cize?

Povedz mi ty Jardob, aku vladu by si chcel ty. Povedz tu najlepsiu variantu z pohladu nie len seba, ale pre dobro naroda. Cize?
Taký variant, aký by som si naozaj želal, tam zatiaľ nie je. Politická strana, ktorá by bola odhodlaná zmeniť koncepciu organizácie života na Slovensku, a ktorá by mala podporu väčšiny ľudí na Slovensku.

A z týchto úbohých možností, ktoré aktuálne máme by bolo najlepšie, ak by mohol Smer vytvoriť vládu sám. Ale taký variant nebude. Bude sa to miešať: Smer, Hlas, Republika, SNS (zostupne v počte získaných hlasov). Úplne zásadné je to, aby mala najviac strana Smer a nie Hlas, pretože od Hlasu nikto nevie, čo môže čakať. Skrátka premiér bude Fico. T. j. som ochotný akceptovať koalíciu Smer+Hlas+Republika+SNS. Nie je to ideál, ale to najlepšie z toho úbohého, čo tam je.

Treba si uvedomiť aj to, že ak sa liberálom nejakým podvodným spôsobom podarí udržať pri moci, tak vojna bude veľmi pravdepodobná (UA dochádzajú vojaci, a na rade sú Poliaci, Pobaltie, Slováci a Česi). Pellegríni podporuje zbrojenie Ukrajiny.
Strany, ktoré sú proti vojne na ukrajine musia dostať vo voľbách obrovský mandát. Len to nás dnes oddiali od vojny.

Ferko, a teraz odpovedz ty... Iba na túto vetu, na nič iné... Bol by si spokojní, ak by vo voľbách vyhrala strana Hlas a spojila by sa s PSkom? Nehovor mi o preferenciách, len o tom, či by ti to nevadilo a či by si bol spokojný...

PS: Beňovú som nikdy nemusel. Je to liberálka.

Ja som ti čestne a nevyhýbavo odpovedal. Skús aj ty.

Naposledy upravené:
Ferko, a teraz odpovedz ty... Iba na túto vetu, na nič iné... Bol by si spokojní, ak by vo voľbách vyhrala strana Hlas a spojila by sa s PSkom? Nehovor mi o preferenciách, len o tom, či by ti to nevadilo a či by si bol spokojný..
Samozrejme, ze by mi to velmi vadilo a urcite by som to nechcel nie len ja... a preto sa situacia na politickej scene nejak vyvija a urcitym nechcenym bonusom do zostavy by mohol byt Kollar, ktory si poslednu dobu tak rozumie s Ficom, ze cakam kedy ho pozve na pivo... Proste Kollar je slizky had, ale ma rad peniaze a vystupuje akoze patriot, tak na dacom sa da drzat v urcitom smere, ale stabilita s nim je krehkejsia.

Samozrejme, ze by mi to velmi vadilo a urcite by som to nechcel nie len ja... a preto sa situacia na politickej scene nejak vyvija a urcitym nechcenym bonusom do zostavy by mohol byt Kollar, ktory si poslednu dobu tak rozumie s Ficom, ze cakam kedy ho pozve na pivo... Proste Kollar je slizky had, ale ma rad peniaze a vystupuje akoze patriot, tak na dacom sa da drzat v urcitom smere, ale stabilita s nim je krehkejsia.
Tak ale potom, prečo si Pelleho podporoval aj v dobe, keď posielal Fica do politického dôchodku? Veď bez Smeru s kým by mohol utvoriť koalíciu. Sám videl, že na jednofarebnú vládu Hlasu nemá ani náhodou. Že sa bude musieť spojiť. A ak nie so Smerom, tak s kým? Ak vylúči Smer, tak sa dá utvoriť vláda iba s tou bandou, čo tam bola doteraz, alebo s PS, či obomi.
To si vedel, že blafuje? Nebál si sa, že sa naozaj s nimi nespojí, keď si ho celý čas podporoval?

Naposledy upravené:
To si vedel, že blafuje? Nebál si sa, že sa naozaj s nimi nespojí, keď si ho celý čas podporoval?
Ano, primerane blafuje vo vztahu k blaznom vo vlade a k PS, ale nie je to blafovanie vo forme falosnosti, ale blafovanie pre uzdravenie spolocnosti.

Treba si uvedomit jedno, ze mnoho ludi vyrastalo na lebofico (a dnesni mladi automaticky) a tito (nevolici Smeru) ludia nepoznaju Smer a Fica nejak podrobnejsie, ale su odchovany na lebofico programe. Darmo, ze Smer ma dobre programy pre ludi, ale egregorialny modul lebofico ich nepusti. Co s takymi zbludenymi oveckami? Treba ich nasmerovat. A informacne utoky na Smer zostali len na Smer...

A tak je tu aj Hlas, ktory bol zo za zaciatku ciastocne maksi k liberalom (liberalnejsi...), pre pozbieranie elektoratu aj s lebofico tabora (co je hlavne z liberalnej oblasti) a postupne sa primerane viac patriotizoval, az sa jeho program vykristalizoval a dostatocne synchronizoval so Smerom.

A ci sa spoji s liberalmi? Urcite nie, ked bude mat moznost vytvorit koaliciu so Smerom, Sns, atd...a ak by mali vladny liberali s PS opat zlozit koaliciu, tak bude Hlas hrat na predcasne volby spolu so Smerom a dalsimi.

Vsetko zalezi, ale strany a po kolko %.

ps: Dobre si opiciaci z Naka spajali Fica s Pellegeinim, ked vraveli, ze treba robit Fica, Kalinaka, Pellegeiniho.

Na Pelleho ale nic nemaju a informacne pole lebopelle este nie je vytvorene (aj ked pokusy boli- drogy, homosexualita, atd) tak by mu len svojou i***tskou akciu pridali percenta.

Divadlo P. O. Hviezdoslava vstupuje do divadelnej sezóny​

2023/2024 s novým vizuálom​

Dúhová a ukrajinská vlajka,
preškrtnutý slovenský dvojkríž, odrezaná Štúrova hlava.

„Vitráže, ktoré sú mementom minulých režimov teraz začínajú rozprávať nový príbeh. Príbeh povstania proti strašiakom minulosti, ktorí sa pokúšajú zatemniť našu budúcnosť,“ vysvetľuje divadlo.
1693504262519.png

Aktuálne DPOH externe spolupracuje s konzultantmi na oblasť právnych služieb,
práce s verejnosťou, informačných technológií, ochrany osobných údajov.
DPOH v súčasnosti nemá interný herecký súbor. S hercami, herečkami, autormi,
autorkami a realizátormi inscenácií z tvorivých profesií scénografie, hudby, choreografie,
či dramaturgie spolupracuje externe na základe umeleckých zmlúv

Naposledy upravené:
Príbeh povstania proti strašiakom minulosti, ktorí sa pokúšajú zatemniť našu budúcnosť,“ vysvetľuje divadlo.
Brat za brata vypísali petíciu za odstupenie riaditeľky divadla

Pozrite sa na to inak:
1. Dvojkríž sa nachádza na bielej vlajke, takže mieru bráni chýbajúci alebo lepšie povedané zakrytý dvojkríž na soche Svätopluka na hrade (mimochodom ho zakryli, aby nepripomínal Hlinku - kvalitná výhovorka, keď týchto 2 mužov delilo viac ako tisíc rokov...)
2. Hlava patrí P.O.Hviezdoslavovi, nie Štúrovi. Nakoľko 29.8. sa pripomína sťatie Jána Krstiteľa za pravdu - tak to je o tom, že pravda tu je - len je momentálne zakrytá lžou.Ale dôležité je, že tá pravda je tu !!!
3. Dúha je niečo výnimočné, každý z nás sa rád zastaví a pozerá sa na dúhu, takže toto nám asi ťažko ukradnú ako symbol - jedine, že budeme stále o tom hovoriť ...
4. Ukrajinská vlajka odchádza z Bratislavy - z hradu, a v čele sprievodu je šašo - to asi komentár nepotrebuje.
Záver: Riaditeľka by mala byť navrhnutá na cenu J.M.Hurbana rovnako ako v nedávnej minulosti nejaká súdiaca sa Sabaka (keďže inakosť je "in").

Pozrite sa na to inak:
1. Dvojkríž sa nachádza na bielej vlajke, takže mieru bráni chýbajúci alebo lepšie povedané zakrytý dvojkríž na soche Svätopluka na hrade (mimochodom ho zakryli, aby nepripomínal Hlinku - kvalitná výhovorka, keď týchto 2 mužov delilo viac ako tisíc rokov...)
2. Hlava patrí P.O.Hviezdoslavovi, nie Štúrovi. Nakoľko 29.8. sa pripomína sťatie Jána Krstiteľa za pravdu - tak to je o tom, že pravda tu je - len je momentálne zakrytá lžou.Ale dôležité je, že tá pravda je tu !!!
3. Dúha je niečo výnimočné, každý z nás sa rád zastaví a pozerá sa na dúhu, takže toto nám asi ťažko ukradnú ako symbol - jedine, že budeme stále o tom hovoriť ...
4. Ukrajinská vlajka odchádza z Bratislavy - z hradu, a v čele sprievodu je šašo - to asi komentár nepotrebuje.
Záver: Riaditeľka by mala byť navrhnutá na cenu J.M.Hurbana rovnako ako v nedávnej minulosti nejaká súdiaca sa Sabaka (keďže inakosť je "in").
MIG, nad takýmito provokáciami nemožno len tak mávnuť rukou. Ak si dovolia toto, budú si dovoľovať oveľa viac až nakoniec bude všetko tradičné, normálne a rozumné zločinom. To nesmieme dopustiť.

Rozmyslam nad jednou vecou...

Preco sa tu takmer vobec nediskutuje o moznych vhodnych koaliciach v buducej vlade. Volby su za dverami a okrem mna tu asi nikto nerozvija diskusiu o tom, aka by mala (a mohla) byt nova vlada.

Kazdemu tu si myslim by malo byt jasne, ako je dolezite mat urcite zameranie na ciel. Bezcielnost (bezzameranost) cloveka je automaticky egregorialne pripajana na cudzie ciele.

Aj ked su volby da sa povedat ciastkovym cielom, ale ich sila a vplyv na narod je obrovska a su taktiez aj spätnou vazbou pri poukazovani na dlhodobe ciele.

Diskusnym zhodnocovanim roznych volebnych variantov, si clovek moze ladit svoj pohlad = ujasnovat ciel.

Mozno by niekto chcel, aby mal Smer cez 50%..., aj ja by som to chcel, ale ani pri takom vysledku by som nechcel, aby Smer vladol sam.

Cize nech sa clovek skusi zamerat na ciel (mozny, nie iluzorny) a ked chce, tak svoj pohlad napise. Hlavne ale, nech je to jasny pohlad (pre neho).

Anonymne ujasnovanie si svojho pohladu (na fore) je urcite jednoduchsie, ako komplikovanejsie diskusie o politike v beznom zivote. Nebat sa svojho nazoru, ktory pripadne nevysiel podla predstav, ale sa z toho poucit=doladit sa...

Volby su predsa za dverami, tak sa ladme...

Za mna optimum: Smer + Hlas + Sns

Pretože je toto téma Správy zo Slovenska.

Apropo už mám dosť tej tvojej propagácie Hlasu všade tade, či už priamo alebo tak soft, akože medzi rečou.
Tvoje témy Pellegrini o '89 a Dubčekovi a Pellegrini (ne)napísal knihu nedostávali žiadnu pozitívnu spätnú väzbu, len negatívnu alebo žiadnu. To na margo komunity.

Ak ešte spomenieš Hlas alebo Pelleho (mimo tých tvojich "populárnych" založených tém), tak ideš na ručné schvaľovanie a príspevky takého propagačného typu nebudú publikované.

Pretože je toto téma Správy zo Slovenska.
Prezentacia vladnej koalicie nepatri pod tieto spravy?

Prezentujem moznu koaliciu, ktoru chcem, aby bola v buducej vlade a sucastou je aj Hlas. Nebudem tu Fica vo velkom prezentovat a duplovat prispevky, ked to robia druhi. Cize chcel som, aby tu bola diskusia o tejto koalicii, cize o Smere, Hlase a ked uz vyzera, ze Sns sa dostane nad 5%, tak by som tu priniesol aj informacie o Sns.

Verim (dufam), ze pravidelne pozeras tlacove besedy Fica, kde sa desiatky krat za posledne roky vyjadril, kto je pre Smer najblizsi mozny koalicny spojenec. Je smutne, ze tieto vyjadrenia Fica tu nikto neprezentuje a to preto, lebo egregor fora nepusti tieto info a len sa ide
na Ficove blafovanie typu "zrada v Smre".

Tu je jasny postoj Danka (Sns), kde sa nedavno vyjadril v 49 minute.
Danko: Pre mna je jedna priorita, ze vznikne vlada Hlasu, Smeru a Sns.

ps: Vies co je smutne, ze ja som tu jediny, ktory na hlas prezentujem tuto koaliciu a pritom Fico o tom hovori roky a je najsmutnejsie to, ze o ziadnych (moznych) koaliciach sa tu tesne pred volbami vobec nediskutuje...

// ok, odteraz ručné schvaľovanie príspevkov, Um

Brat za brata vypísali petíciu za odstupenie riaditeľky divadla

Riaditeľka DPOH Valeria Schulczová reaguje na kritiku: Slovensko ide radostne vzad​

1693638040519.webp

Predpokladali ste, že vaša nová vizuálna kampaň vyvolá také búrlivé reakcie?​

Myslíte to zúfalstvo na Facebooku? Dúfali sme, že kampaň do divadla pritiahne divákov, preto sme ju robili.

Odzrkadľujú motívy na vitráži hodnoty vášho divadla?​

Celá kampaň je parafrázou na vitráže, ktoré v DPOH sú. Vznikla v kontexte toho, že potrebujeme budovať značku a identitu divadla, ktoré je novovzniknuté. Povedali sme si, že keďže si ľudia spájajú DPOH práve s tými vitrážami, pôjdeme touto cestou. Pôvodné vitráže obsahujú boľševický odkaz, ktorý pochádza zo stalinistických 50. rokov. Jedna vitráž sa viaže k roku 1948, ďalšia k roku 1952. Na tretej sú partizáni so slovenským ľudom a sovietskymi vojakmi v pozadí.

Povedali sme si, že pôjdeme cestou parafrázovania motívov, ktoré v súčasnosti hýbu spoločnosťou. Ukrajinská vlajka je pendantom k vlajke sovietskej v tom zmysle, že aj teraz prebieha vojna. Na vitráži je aj nadsázka k tomu, čo sa nazýva bratislavská kaviareň. Verili sme, že tým zasiahneme viac sociálnych skupín a názorových bublín. Zjavne sa na to však chytila len tá, ktorá vníma slovenský gardistický dvojkríž Hlinkovej gardy ako znak svojej štátnosti. To je dosť desivé. Ak to považujú za svoj štátny symbol, tak potom ďakujem pekne. To sa máme vo voľbách na čo tešiť.

Vo vašej vizuálnej kampani budú nasledovať aj ďalšie vitráže. Môžete už prezradiť, aké motívy ich budú zdobiť?​

Budú sa viazať ku konkrétnym inscenáciám. Celá kampaň má podtitul Radostne vzad a myslím si, že sa nám teraz potvrdilo, že tá úvaha bola správna. Slovensko ide radostne vzad.

Romana Tabák uviedla, že už kontaktovala Maticu slovenskú. Má táto inštitúcia právomoc zasiahnuť?​

Kto je Romana Tabák?

Politička.​

Takú hlúposť ani nebudem komentovať.

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom