Stabilitu už nabúrali trockisti Kaliňák s Pellegrínim. Obaja začali spochyňovať verejné deklarácie Fica.
Aha. Už asi tuším, na čo narážaš týmto. Zrejme si odkazoval na vyjadrenie Harabína:
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=NVLeEn7v_oE
Ktoré je založené na Chmelárových úvahách:
Zdroj: https://youtu.be/CLc3BKtb0e0
Otázka je, prečo jediné vyhlásenie Chmelára, ktorý sám seba pokladá za neviem čo ... Ale už hovorí o klamaní a nešťastných vyjadreniach, o "otáčaní kurzu o 180° v prípade zmluvy so SŠA".
No a Pišta nelenil. Robí presne to, čo vždy. Kopanec, kopanec, kopanec. Rovnako ako Uhrík, keď Fico "nesplnil sľub" = nezastavil komerčné dodávky zbraní na Ukrajinu. A takýchto vecí, kedy nepriatelia SMERu (alebo duráci) sa chytajú každej možnej aj nemožnej veci, len aby diskreditovali SMER (alebo jednoducho nechápu ako Chmelár, faktor prostredia).
T. j. znova ma to tu vedie k tomu, čo napísal
@Celovek:
Mohol podporit Harabina, preco to neurobil? Lebo je to neriadena strela a on by chcel diktovat Ficovi co ma ako robit. Ci uz bol rozkol v Smere riadeny alebo nie, Pellegriniho Fico vychoval a vie presne co od neho moze cakat.
Z toho plynie: Zamyslel sa Pišta, alebo Edo nad tým, akú má Slovensko pozíciu v rámci hodnotenia suverenity? Ale okamžite hrajú "na rozhorčenou". A kto je vinný? No predsa Kaliňák (to značí Fico, pretože títo dvaja sú jednoducho bratia v boji), len Štefan s Eduardom to nevidia a tak čisto duráckym spôsobom znova kopú. Štefan kvôli diskvalifikácii Pellegriniho a Eduard s veľkou pravdepodobnosťou preto, že iba nevie (to nielenže je vidno ak ho človek dlhšie sleduje - má kalejdoskop, taký poriadny, ale mám známu, ktorá sa s ním kamaráti. A potvrdila mi, že je to tak trošku typ chlapa "javiemvšetkolebosomvzdelaný"). A preto som sa pýtal, či nešlo o manévrovanie v Kaliňákovom prípade. Ty si to však použil v inom kontexte. To, že Fico dáva silné vyhlásenia a rozbehol procesy, ktoré národ očakával, ešte zďaleka neznamená, že tieto procesy pôjdu hladko, bez odporu a rýchlo k zdarnému koncu. Faktor s názvom: SUVERENITA, ostal prakticky nezmenený ako pred 30. 9. 2023.
Editované:
Pridávam celú reláciu na TA3, z ktorej vzniklo haló okolo Kaliňákovho "darovania stíhačiek Ukrajine".
V relácii Král na ťahu sa stretli zástupcovia koaličného Smeru Robert Kaliňák a Juraj Blanár s členmi opozície zo strany SaS Branislavom Gröhlingom a Jurajom Krúpom. Témami boli protivzdušná a pozemná obrana Slovenska, Blanárovo stretnutie so Sergejom Lavrovom, zmeny v SIS a rušenie ÚŠP či...
www.ta3.com
Ja teda naozaj neviem, ako Pišta vydedukoval, že Kaliňák by mohol uvažovať o odovzdaní stíhačiek na Ukrajinu. No kampaň je kampaň. A odkiaľ to vydedukoval Edo, tak to fakt netuším. Mám dojem, že obaja majú vidiny.