• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Zaujímavé citáty (s konceptuálnym presahom)

Z toho bežného(autorom mysleného) hľadiska áno = vidieť veci/príležitosti ako tvorca.
Z toho čisto logického/znalostného, by som to napísal opačne:
"Nie je dôležité, čo vidíme, ale na čo sa pozeráme."
Kde uvažujem takto:
na čo sa pozerám = objektívna skutočnosť(čo sa naozaj deje, aj keď to tak nevyzerá)
čo vidím = subjektívny dojem(ako si to interpretujem)

„A teraz mi povedz, prečo jednostaj používaš slová dobrí ľudia? To tak voláš každého?“
„Každého,“ odpovedal väzeň. „Na svete niet zlých ľudí.“
...
„A čo taký centúrio Markus, prezývaný Potkanobijca. Aj ten je dobrý?“
„Áno,“ odpovedal väzeň, „pravda, je to nešťastný človek. Odkedy ho dobrí ľudia zmrzačili, stal sa krutým a bezcitným. Rád by som vedel, kto ho dokaličil.“
„To ti môžem povedať,“ reagoval Pilát, „lebo som to videl na vlastné oči. Dobrí ľudia sa vrhli naňho ako psiská na medveďa.

PS: román sa volá Majster a Margaréta. Ale správnejšie by sa mal volať Evanjelium podľa diabla, a tak ho aj vnímať. Wolandovo a Majstrovo evanjelium sa zhodujú. Majster bol iba Wolandov nástroj, na jeho napísanie a zverejnenie.

Naposledy upravené:
Jazyk Země: lekce od těch, kdo znají její tajemství

🟢Pijte vodu ze zdroje, kde pijí koně. Kůň nikdy nepije špatnou vodu. Spěte tam, kde spí kočka. Jezte ovoce, které bylo zasaženo červy.

🟢Nezávisle sbírejte houby, na kterých sedí hmyz. Zasaďte strom tam, kde hrabe krtek. Postavte si dům tam, kde se had vyhřívá na slunci. Vykopejte si fontánu tam, kde se ptáci schovávají před horkem.

🟢Zaspěte a probuďte se ve stejnou dobu jako ptáci - budete sbírat všechna zlatá zrnka dne. Jezte více zeleniny - budete mít silné nohy a vytrvalé srdce jako lesní tvorové. Často plavte a budete se na zemi cítit jako ryby ve vodě. Dívejte se na nebe tak často, jak je to možné, a vaše myšlenky budou jasné a čisté.

🟢Buďte většinu času tiší, mluvte málo - a ticho vstoupí do vašeho srdce a váš duch bude klidný a plný míru.

Příroda s vámi mluví, vy poslouchejte❓

je tu ešte aj "druhá strana"...možno nie citát,ale nápis nad bránou do.....

„Zanechajte všetku nádej, vy, ktorí sem vchádzate“
Nápis symbolizuje definitívnosť zatratenia – duše, ktoré prekročia tento prah, už nikdy nečaká spása ani zmena.

Ja som to tiež tak počul, že mačka vyhľadáva problémové zóny a pes bezpečné. Ale aká je skutočná pravda, naozaj neviem.
Je to tak. Mačka vyhľadáva geopatógénne zóny. Pes vyhľadáva tie druhé - pozitívne.
Ľudia trpiaci negatívnymi emóciami (netvrdím, že len oni, ale oni najviac pociťujú ten efekt, keď sa pomadžgoria s mačkou, popestujú si, pohladkajú a ostanú v kľude) si kupujú mačky, často ani nevedia prečo, iba vedia, že im je s nimi dobre. Mačka "sníma" negatívnu energiu z majiteľa, keď to mám povedať tak polopatisticky. Na zamyslenie ... prečo Egypťania chovali mačky v takom veľkom počte. A prečo sú dnes tak isto mačky veľmi rozšírené.

Je to tak. Mačka vyhľadáva geopatógénne zóny. Pes vyhľadáva tie druhé - pozitívne.
Ľudia trpiaci negatívnymi emóciami (netvrdím, že len oni, ale oni najviac pociťujú ten efekt, keď sa pomadžgoria s mačkou, popestujú si, pohladkajú a ostanú v kľude) si kupujú mačky, často ani nevedia prečo, iba vedia, že im je s nimi dobre. Mačka "sníma" negatívnu energiu z majiteľa, keď to mám povedať tak polopatisticky. Na zamyslenie ... prečo Egypťania chovali mačky v takom veľkom počte. A prečo sú dnes tak isto mačky veľmi rozšírené.
Zároveň mačka, ako jedno z mála zvierat, má neuveriteľne tuhý korienok. Ako sa hovorí, mačka má 9 životov. Vie priasť a pradenie má hojivý účinok, zrejme aj na ňu samu. Ten zvuk je tak príjemný, že človek hneď upadne do alfa stavu, ak sa tomu poddá.

Ten zvuk je tak príjemný, že človek hneď upadne do alfa stavu, ak sa tomu poddá.
Prečo sa v rozprávkach kreslili ježibaby s mačkou na pleci ?

Vyskúšajte si dať mačku čo pradie na plece k hlave. To je iná anténa...

Keď ide mačka okolo vás a urobí chvostom palicu okolo vašej nohy, tak vás umýva od určitej energie. Ak sa na vás uvelebí, treba "vedieť" vycítiť, kedy už dosť, lebo potom vás už bude "ťahať". Dá sa to zavnímať.

Inak je to zaujimavé stvorenie a každá má individuálne tiež na niečo viac vlohy, alebo menej. Je to až neuveriteľné, čo sa dá s nimi zažiť. Tak ako aj s inými druhmi bytôstiek zo zvieracej ríše naokolo nás.

Bytôstky vedia všeličo vycítiť a aj naznačiť svojou prítomnosťou, dokonca aj povedať, kto "rozumie ich reči".

Naspäť
Top Bottom