Správy z Čiech

A Pekarová do toho stále víc a víc ryje...tak se nemohu rozhodnout kdo bude tím hrobařem...
z textu:
"Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), aktuální předsedkyně Poslanecké sněmovny, po noční schůzi, „ve jménu obhajoby demokracie“ oznámila, že „se bude muset“ změnit Jednací řád Poslanecké sněmovny. A vynadala celé opozici v čele s předsedy opozičních hnutí - Andrejem Babišem (ANO) a Tomiem Okamurou (SPD)."
A ještě jeden článeček
z textu:
- Komentátor serveru Seznam Zprávy Jindřich Šídlo vyjádřil obavy, co se bude dít, pokud se stane normou, že Sněmovna bude rozhodovat silově.
„To neděláte dobře s tím jednacím řádem. To se vám jednou vymstí.
- má tam na twiteru i nějakou Danu Šrankovou, která píše:
Profesor Wintr ve včerejších Událostech a komentářích a dnes na ČT24 má za to, že usnesením sněmovny je možné upravit jednání, tedy i řečnickou dobu. Takže zvolený postup není v rozporu s jednacím řádem. Obstrukce jsou překonaný institut - rozhodovat má US.
- A Džamila Stehlíková nezklamala:

" Babiš zaútočil na řečnický pultík Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Česká soft verze útoku na Kapitol po prohraných prezidentských volbách. ( čas zapsání 11:21 )
-Poslanec STAN Lukáš Vlček naznačil, že opozice ANO a SPD předvedla počátek státního převratu.
„Takto začínají násilné převraty. Opozice, kde probíhá vnitřní boj mezi ANO a SPD o voliče, násilně fyzicky zablokuje jednání a nerespektuje rozhodnutí Poslanecké sněmovny!“ napsal Vlček.
 
Naposledy upravené:

Pravda a láska zvítězila! Nad důchodci!
Pravda a láska zvítězila. Nad valorizací důchodů. Ti, co mají při každé možné i nemožné příležitosti plnou hubu demokracie, našich nenahraditelných hodnot, pravdy a lásky k bližnímu, kterého prý nikdy nenechají propadnout na dno, předvedli konečně v sobotu ráno, jak ta jejich pravda a láska, co vítězí nad lží a nenávistí. A jaké že reálně jsou jejich hodnoty – okrást ty, co se nemohou bránit!
4.3.

 

Účinnější než velká demonstrace. Škromach odhalil způsob, jak vytvořit velký tlak na Fialu​


PŮLNOČNÍ ROZHOVOR „Když to řeknu s nadsázkou, může to být také opatření, jak se zbavit důchodců. Lidé, kteří mají vyšší věk, samozřejmě budou nemocní a budou dřív umírat. Myslím si, že je to vrchol cynismu této vlády,“ říká bývalý ministr práce a sociálních věcí, exposlanec i někdejší senátor Zdeněk Škromach k novinkám, které pro nás chystá pětikoalice. Podle něj se ukazuje, že vláda se chová jako „neobolševická“, že před volbami lidi podvedla. . .
.Poslanci i senátoři mají své kanceláře v regionech. V zahraničí se velmi osvědčila praxe vytvořit přímo tlak na ně. Vytvoří se skupiny občanů, které jdou za těmito zástupci, ať už je volili nebo nevolili, a žádají je o vysvětlení, jak hlasovali.

Mám zkušenost z pozice poslance i senátora, že když lidé přijdou podruhé nebo potřetí, člověk už začne vážně uvažovat, jak se problému zbavit, a začne řešit. Kromě demonstrací a mimořádných událostí, když je pro některé složité se dostat do Prahy, je tohle poměrně dostupná možnost, jak vytvořit velký tlak na členy parlamentu. Tím pak přenést tlak na vládní poslance, na senátory a na celou vládu.

Myslím si, že by to možná bylo účinnější než velké demonstrace, protože česká nebo československá historie je spojená s tím, že se zvedneme jednou za dvacet let, a pak zase dvacet let nic. Přístup aktivních odborů by bylo vhodné trochu změnit a zaměřit se nejen na velké demonstrace, ale i na systém občanského lobbingu vůči jednotlivým zákonodárcům.
 
Naposledy upravené:

EB. Friday Edition: Krize demokratického kapitalismu​

Martin Wolf, hlavní ekonomický komentátor Financial Times, tento týden napsal, že „Západ musí dát Ukrajině, co potřebuje“, a pochválil přitom země východní Evropy: „Vezmeme-li v úvahu bilaterální závazky plus náklady na podporu uprchlíků jako podíl na hrubém domácím produktu, jsou země východní Evropy (Polsko, Lotyšsko, Česká republika, Litva a Slovensko) vůči Ukrajině nejštědřejší.“
Ke střední a východní Evropě jako celku byl však ve své nové knize The Crisis of Democratic Capitalism štědrý méně. . .
 

Agentura Fitch potvrdila rating ČR na stupni „AA-“ s negativním výhledem​


Agentura Fitch Ratings v pátek oznámila, že potvrzuje ratingové hodnocení České republiky na stupni „AA-“ s výhledem na stupni „negativní“, který připouští možnost snížení ratingu. Výhled na stupeň negativní Fitch snížil vloni v květnu. Na jednu stranu agentura oceňuje dlouhodobou makroekonomickou stabilitu a relativně nižší úroveň zadlužení. Důvodem negativního výhledu je pokračující zhoršování veřejných financí, které vláda dostatečně nekoriguje a v dohledné době povedou k nárůstu zadlužení. Rating na stupni „AA-“ je 4. nejvyšší hodnocení na 23stupňové škále. Stejný rating jako ČR má Velká Británie a je o několik stupňů vyšší, než mají okolní země (Slovensko „A“, Polsko „A“, Maďarsko „BBB“).
 

Jiří Kobza: Vláda porušuje Ústavu​

Jiří Kobza se v komentáři pro První zprávy vyjádřil ke snížení valorizace důchodů, má za to, že vláda zneužila stavu legislativní nouze, to podle něj vyvolává řadu otázek.
Zneužití institutu legislativní nouze je podle poslance ukázkou arogantního panování současné vlády. Jedná se podle něj o porušení ústavních práv.

️Projednávání snížení valorizace důchodů ve stavu legislativní nouze je podle poslance neoprávněné, protože se nejedná o mimořádnou událost s výraznými negativními důsledky. Vyhlášení stavu legislativní nouze je podle něj výsměchem zákonu a naprostou nehorázností, kterou nelze akceptovat.

„Je to, že dáme každému důchodci to, co mu po právu patří, hospodářskou škodou? Je v průměru tisíc korun, které ještě okamžitě vrátí do oběhu, škodou velkého rozsahu? Samozřejmě, že ne. Je hanebnost, že o tom vláda tak mluví,“ říká Kobza a dodává:

„Je opravdu až neskutečné, jak od svého nástupu vláda - a předsedkyně Sněmovny Pekarová Adamová - pošlapávají právo a ústavu, na kterou skládali slib! A ke kterým se vždy verbálně hlásí, prohlašujíce se za jediné obránce demokracie a ústavnosti v naší zemi. Přičemž po celou dobu svého vládnutí prokazují, že jsou největším ohrožením demokracie, práva a ústavnosti od listopadu roku 1989! Ústavní soud ve svých nálezech jasně říká, že použití stavu legislativní nouze lze akceptovat jen jako výjimku z pravidla, a to za předpokladu zvlášť závažných důvodů, kdy zájem na bezprostředním přijetí zákona v kontextu konkrétních okolností převáží nad obecnými požadavky,. . .

A jaký má vláda k tomuto protiústavnímu postupu hlavní důvod?
Šílený spěch. Vláda chtěla zákon prosadit tak, aby začal platit nejpozději 22. března.
Protože v opačném případě by musel vládní kabinet zvýšit penze podle dnes platného zákona, tedy v průměru o 1 770 korun měsíčně.
Vláda sama ve své důvodové zprávě k návrhu zákona na omezení valorizace důchodů uvádí, že pokud nová pravidla začnou platit do 50 dnů od konce ledna, pak by nemělo jít o porušení legitimních očekávání důchodců, a tudíž by měl být zákon z ústavního hlediska v pořádku. Já o tom sice na základě relevantních skutečností velmi pochybuji, ale nešť. Rozhodne Ústavní soud.
Podstatné je, že pokud by zákon začal platit později než 22. března (což je 50 dní po 31. lednu), pak i Fialova vláda připouští, že by mohl být problém s jeho ústavností.
Mimochodem Fiala sám v rozhovoru na CNN Prima News připustil opatrně jistou důvodnost veřejné kritiky zneužití legislativní nouze. Dobře na to reagoval Vít Samek, hlavní právník odborové centrály ČMKOS, poukazem na to, že celá tahanice kolem legislativní nouze je vlastně jen výsledkem lenosti a šlendriánu samotné vlády, která na přesně tentýž zákonný návrh měla čas už na podzim 2022. A teď je tedy v úzkých.

Proto jsme tento týden ve Sněmovně, obrazně i skutečně, „zalehli na matrace“… Bohužel marně. Hlasovací stroj stoosmičky zaúřadoval. A tomu se u nás říká demokracie.

 
Jak je válka drahá, vysvětluje několik následujících čísel:

Náměstek obrany Říha se předloni rozhodl pořídit 42 811 kusů uniforem pro české vojáčky! Celkem Říha podepsal, že za uniformy zaplatí 389 milionů korun jejich rakouskému dodateli. Jedna uniforma pro českého vojáčka tak vyšla na 9 296 korun! AČR má v současné době podle veřejných zdrojů 28 000 vojáků a náměstek Říha oznámil už při nákupu 42 811 uniforem v roce 2020, že se počty vojáků budou zvyšovat, proto je pro ně třeba nových uniforem!
Uniformy za 9 296 korun za kus dodala rakouské s.r.o. To je zajímavé, protože třeba australská armáda nakupovala v minulosti uniformy i v Číně, protože to je podle vlády výrazně levnější, a ušetřené peníze se dají využít na důležité zbraně!
V Číně vyráběné uniformy s potiskem a kamufláží podle norem US Army se velkoobchodně dodávají za 500 korun za kus zájemcům po celém světě! (Říha nakoupil za 9 296 korun!)
Dodávky těchto levných čínských uniforem nakoupila nedávno i US Army a hned za 20 milionů USD! Celkem US Army nakoupila 41 000 těchto uniforem, jednu za 9 756 korun. A pak vypukl skandál, protože podle US zákona musí být uniformy pro vojáky vyrobené v USA, a jak se zjistilo, armádní dodavatelé je nechávali ušít za pár dolarů v Číně. US vojáci v nich potom na bojišti hořeli, protože nebyly ohně vzdorné, a dokonce ani nebyly neviditelné brýlemi pro noční vidění! A to je zajímavé, náměstek Říha utratil za uniformu 9 296 korun, a USA nakupovaly ve stejné době neviditelné uniformy za 9756 korun za kus, ale náměstek Říha a ani AČR se zatím nechlubila, že má neviditelné polní uniformy. Když není tajné v USA, že uniformy jsou neviditelné pro noční brýle, není třeba to tajit v Česku.
Česká ekonomika se hroutí do katastrofální propasti, a podle bankéřů bude dopad na dno všechny pořádně bolet, ale česká armáda bojechtivé Černochové nakupuje nová letadýlka F-35, když stará Gripen ještě mohou celé desetiletí fungovat!
A to už v Česku ani neumíme ušít polní uniformu!
No to jsme dopadli!
Hlavně, že DIGI Bartoš hlásá . . .
 

Jiří Kobza: Vláda porušuje Ústavu​

Jiří Kobza se v komentáři pro První zprávy vyjádřil ke snížení valorizace důchodů, má za to, že vláda zneužila stavu legislativní nouze, to podle něj vyvolává řadu otázek.
Zneužití institutu legislativní nouze je podle poslance ukázkou arogantního panování současné vlády. Jedná se podle něj o porušení ústavních práv.

️Projednávání snížení valorizace důchodů ve stavu legislativní nouze je podle poslance neoprávněné, protože se nejedná o mimořádnou událost s výraznými negativními důsledky. Vyhlášení stavu legislativní nouze je podle něj výsměchem zákonu a naprostou nehorázností, kterou nelze akceptovat.

„Je to, že dáme každému důchodci to, co mu po právu patří, hospodářskou škodou? Je v průměru tisíc korun, které ještě okamžitě vrátí do oběhu, škodou velkého rozsahu? Samozřejmě, že ne. Je hanebnost, že o tom vláda tak mluví,“ říká Kobza a dodává:

„Je opravdu až neskutečné, jak od svého nástupu vláda - a předsedkyně Sněmovny Pekarová Adamová - pošlapávají právo a ústavu, na kterou skládali slib! A ke kterým se vždy verbálně hlásí, prohlašujíce se za jediné obránce demokracie a ústavnosti v naší zemi. Přičemž po celou dobu svého vládnutí prokazují, že jsou největším ohrožením demokracie, práva a ústavnosti od listopadu roku 1989! Ústavní soud ve svých nálezech jasně říká, že použití stavu legislativní nouze lze akceptovat jen jako výjimku z pravidla, a to za předpokladu zvlášť závažných důvodů, kdy zájem na bezprostředním přijetí zákona v kontextu konkrétních okolností převáží nad obecnými požadavky,. . .

A jaký má vláda k tomuto protiústavnímu postupu hlavní důvod?
Šílený spěch. Vláda chtěla zákon prosadit tak, aby začal platit nejpozději 22. března.
Protože v opačném případě by musel vládní kabinet zvýšit penze podle dnes platného zákona, tedy v průměru o 1 770 korun měsíčně.
Vláda sama ve své důvodové zprávě k návrhu zákona na omezení valorizace důchodů uvádí, že pokud nová pravidla začnou platit do 50 dnů od konce ledna, pak by nemělo jít o porušení legitimních očekávání důchodců, a tudíž by měl být zákon z ústavního hlediska v pořádku. Já o tom sice na základě relevantních skutečností velmi pochybuji, ale nešť. Rozhodne Ústavní soud.
Podstatné je, že pokud by zákon začal platit později než 22. března (což je 50 dní po 31. lednu), pak i Fialova vláda připouští, že by mohl být problém s jeho ústavností.
Mimochodem Fiala sám v rozhovoru na CNN Prima News připustil opatrně jistou důvodnost veřejné kritiky zneužití legislativní nouze. Dobře na to reagoval Vít Samek, hlavní právník odborové centrály ČMKOS, poukazem na to, že celá tahanice kolem legislativní nouze je vlastně jen výsledkem lenosti a šlendriánu samotné vlády, která na přesně tentýž zákonný návrh měla čas už na podzim 2022. A teď je tedy v úzkých.

Proto jsme tento týden ve Sněmovně, obrazně i skutečně, „zalehli na matrace“… Bohužel marně. Hlasovací stroj stoosmičky zaúřadoval. A tomu se u nás říká demokracie.


Před chvílí jsem se k tomuto tématu vyjadřoval na Pravém prostoru .

Komu tohle chceš cpát ?
Já si velice dobře pamatuji , jak ta takzvaná opozice podpořila šmejda Babiše během covid teroru vždy , když potřeboval prohlasovat cokoliv proti národu .
Dle notiček , které šmejd Babiš dostal .
Není žádná vláda a opozice .
Jsou jen dosazení loutkoví šmejdi , za účelem likvidace státnosti a státu .
Mezi ANO a PĚTISMRADEM , není žádný rozdíl .
Obojí má stejného majitele .
To co předvádějí , je boj nanajských chlapečků , pro oblbování stádních blbců .
https://svetonazor.klimo.net/2021/01/14/zabavenie-publika-riesenie/
PODÍVEJTE SE NA KONEC VIDEA , AŤ VIDÍTE , JAKÉ Z VÁS DĚLAJÍ BLBCE .
No a teď se Vidláku zeptám tak , jak se ptal Stalin : Jsi hlupák , nebo nepřítel ?

Lze k tomu ještě dodat toto :
Dosazená loutková vláda , vybraná ze stáda dodaných politických loutek , žádnou ústavu de facto neporušuje . Vzhledem k tomu , že jsme protektorát , který je veden primárně k uvolnění prostoru pro Nové majitele , ústava protektorátu slouží pouze k utužení okupace místního národa .
Ústava spadá pouze do prvních tří druhů moci , nad nimiž ještě stojí moc Ideologická a především Konceptuální .
A z toho je evidentní , že ústava protektorátního území je pouze slabý ideologický nátěr , pro snadnější ohlupování biorobotů .
Teprve tehdy , až si tuto krutou pravdu uvědomí dostatečný počet populace okupovaného národu , bude možné tento stav změnit .
Do té doby bude probíhat nekonečný seriál , tupého politického divadla .
 
Před chvílí jsem se k tomuto tématu vyjadřoval na Pravém prostoru .
Počítám, že není dobré vylívat vaničku i s dítětem.

Protože Vidlák ve svém článku na Pravém prostoru píše:
"Hele, vy kluci vládní… přiznejte se… že vy máte úplně jednoduše problém s ratingem? Vsadím se, že za vámi chodí jeden Američan a ten vám říká, že musíte na Ukrajinu pumpovat další zbraně i peníze… a teď přišel jiný Američan, který vám s okouzlujícím úsměvem vysvětlil, že takhle to hospodářství nemůžete dělat a že vám agentury brzy sníží rating, což vám zdraží úvěry a šup, ze dne na den to tu bude vypadat jako v Řecku… Přiznejte se, že to bylo něco takového? A vy teď čumíte jak vrány, že jeden Američan mluví úplně jinak než jiný Američan…"
(a tuhle myšlenku pak v článku docela omílá :- )

A jestlipak on ten kluk ušatá nakonec nemá pravdu? Protože

Agentura Fitch potvrdila rating ČR na stupni „AA-“ s negativním výhledem​

Agentura Fitch Ratings v pátek oznámila, že potvrzuje ratingové hodnocení České republiky na stupni „AA-“ s výhledem na stupni „negativní“, který připouští možnost snížení ratingu. Výhled na stupeň negativní Fitch snížil vloni v květnu. Na jednu stranu agentura oceňuje dlouhodobou makroekonomickou stabilitu a relativně nižší úroveň zadlužení. Důvodem negativního výhledu je pokračující zhoršování veřejných financí, které vláda dostatečně nekoriguje a v dohledné době povedou k nárůstu zadlužení. Rating na stupni „AA-“ je 4. nejvyšší hodnocení na 23stupňové škále. Stejný rating jako ČR má Velká Británie a je o několik stupňů vyšší, než mají okolní země (Slovensko „A“, Polsko „A“, Maďarsko „BBB“).
Ano, s negativním výhledem.
 
Protože Vidlák ve svém článku na Pravém prostoru píše...
A když už je řeč o takzvaném "Vidlákovi".
Není Vidlák jako Vidlák. Protože tady máme 2 Vidláky.
Ne, nekecám, spočítal jsem si to, tentokrát výjimečně, na prstech jedné ruky :- )

Jeden Vidlák se jmenuje Daniel Sterzik a píše blog "Vidlákovy kydy".
Druhý Vidlák se jmenuje Milan Vidlák, je zakladatelem a vydavatelem časopisu "Šifra" a pravděpodobně je i zakladatelem blogu a značky "Vidlákovy kydy", které ovšem aktuálně píše Daniel Sterzik pod nickem Vidlák.
Detaily zde

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=egvArGwIUeA
 
Jindřich Rajchl zve na demonstraci v Praze 11.3.2023.

Zde je jeho video pozvánka, délka 30:55.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=p-PaEZ-FtDM

Doufám (a i s tím počítám :- ), že se Rajchlovo PRO dokáže ubránit vrábelizaci jak demonstrací, tak sebe sama.
 
A když už je řeč o takzvaném "Vidlákovi".
Není Vidlák jako Vidlák. Protože tady máme 2 Vidláky.
Ne, nekecám, spočítal jsem si to, tentokrát výjimečně, na prstech jedné ruky :- )

Jeden Vidlák se jmenuje Daniel Sterzik a píše blog "Vidlákovy kydy".
Druhý Vidlák se jmenuje Milan Vidlák, je zakladatelem a vydavatelem časopisu "Šifra" a pravděpodobně je i zakladatelem blogu a značky "Vidlákovy kydy", které ovšem aktuálně píše Daniel Sterzik pod nickem Vidlák.
Detaily zde

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=egvArGwIUeA

O blog se mu stará brácha ( matematik), takže nejspíše třetí Vidlák :))
https://www.litterate.cz/predvolebne-udavacska/
 
Naposledy upravené:
O blog se mu stará brácha ( matematik), takže nejspíše třetí Vidlák :))
Uf, už jsem se lekl, ale není to tak zlé. Ten třetí je Marek Sterzik, bratr Daniela “Vidláka” Sterzika a stará se doménu a technickou stránku webu. Články nepíše, údajně s výjimkou 5-ti článků za 5 let, které ale nebyly na žádné politické téma.
V článku je uvedeno, že Marek vymyslel i název blogu.
Jinak to byl zajímavý článek z 24.1.2023, je tam toho víc, než jsem shrnul…
 
Uf, už jsem se lekl, ale není to tak zlé. Ten třetí je Marek Sterzik, bratr Daniela “Vidláka” Sterzika a stará se doménu a technickou stránku webu. Články nepíše, údajně s výjimkou 5-ti článků za 5 let, které ale nebyly na žádné politické téma.
V článku je uvedeno, že Marek vymyslel i název blogu.
Jinak to byl zajímavý článek z 24.1.2023, je tam toho víc, než jsem shrnul…
Vidlák se proslavil během covid teroru , kdy se postavil proti dezolátům .
Chlubil se svojí aktivitou , kdy se nechal i s dcerou opíchat , protože je čekal zájezd za hranice republiky . Když už pravda prolomila informační hráz , tak se zaklínal , co jsme si , to jsme si .
Od té doby nápadně nenápadně propaguje Babiše , coby zachránce utiskovaných .
To jeho zviditelňování připomíná náplň práce krtka Volného .
Dokáže vystihnout jednu podstatu a řadu dalších tak nějak jakoby nechápe . To je oblíbený postup těch , kteří podají 90% pravdy a 10% jedu .
 
Není žádná vláda a opozice
Žijeme v davo-elitární společnosti, kdy elity mezi sebou bojují a rvou se na život a na smrt, ale když se lid začne bouřit drží spolu (známe z dějin spoustu příkladů, kdy nepřátelské vojsko pomohlo proti rebélii v zemi nepřítele). Egregor davo-elitarismu je silný a dlouho budovaný a tak elity mají šestý smysl se spojit, kdykoliv se začne tvořit něco co by mohlo ohrozit jejich postavení - mají panický strach z "lůzy" (vědí moc dobře, že jsou morálně v neprávu, proto se bojí - každý horror má morálně etické kořeny).
To co předvádějí , je boj nanajských chlapečků , pro oblbování stádních blbců .
To právě, že není - je to boj na život a na smrt (zase z dějin: vyvraždění celých konkurenčních rodů). Jenže každý řídící pracovník má omezený manevrovací prostor. Mezi sebou se lokální elity rvou, ale když něco chce vyšší řízení (GP nebo v současnosti jeho uržený pes ze řetězu USA elity) nemohou tomu nijak čelit a v těch tématech musí držet hubu a krok a nezle s tím nic dělat - pouze někdo mimořádný dokáže občas vyšší řízení přechytračit - a my to neuvidíme, protože to musí být skryté, uvidíme to až později - čas ukáže jak to kdo myslel a o co se snažil. Ten boj elit je na šance ke změně, něco ovlivnit. Totiž elity jsou nuceni udržet v chodu sociální super systém, protože jinak nebude nic a o všechno přijdou i oni.

V současnosti je lépe podpořit udržení před úplným rozkladem a krachem i když se může zdát, že tím podporujeme davo-elitarismus, ale dle mě naopak tím, že se udrží stabilita v rámci současného davo-elitarismu, tak tím se davo-elitarismu vykope hrob, kdežto když nastane katastrofa půjde davo-elitarismus restartovat do nové podoby.
A z toho je evidentní , že ústava protektorátního území je pouze slabý ideologický nátěr , pro snadnější ohlupování biorobotů .
Teprve tehdy , až si tuto krutou pravdu uvědomí dostatečný počet populace okupovaného národu , bude možné tento stav změnit .
Do té doby bude probíhat nekonečný seriál , tupého politického divadla .
To je pravda, plně souhlasím. Není potřeba však zoufat. Jestliže je lid darebný a líný dostane odpovídající elity, podle Božího schématu, že hněv jedněch darebáků jde na jiné darebáky. Stačí postupně zvyšovat mravnost, to je naše ochrana a cesta, v tomhle ohledu není třeba na nic čekat. Už jenom práce na sobě a na lokálních úkolech šíří správné vibrace ke změně a Bůh každému poskytne možnost, aby si stál za tím co hlásá, každému poskytne možnost se uplatnit podle možností, které má k dispozici.
 
Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom