• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Globální politika

Ale já psala, že z českých překladů...
V pohode, ale potreboval som overiť či si s tým UI poradí. Tie bývajú často tvorivé v tomto a niekedy si termín preložia z cudzieho jazyka. Ale tu to nepomohlo.

Inak nebol by problém ten bot upraviť tak, aby nemal problém so slovenčinou. Technicky to nie je nič zložité. Ak by mal autor bota chuť.

V pohode, ale potreboval som overiť či si s tým UI poradí. Tie bývajú často tvorivé v tomto a niekedy si termín preložia z cudzieho jazyka. Ale tu to nepomohlo.

Inak nebol by problém ten bot upraviť tak, aby nemal problém so slovenčinou. Technicky to nie je nič zložité. Ak by mal autor bota chuť.
Prý je zapotřebí napsat sl: a dotaz ve slovenštině. Vyzkoušej. A vůbec dávejte zpětné vazby.

PS: Pozor, bude upraveno na SK! místo SL.

Naposledy upravené:
Prý je zapotřebí napsat sl: a dotaz ve slovenštině. Vyzkoušej. A vůbec dávejte zpětné vazby.
Jen taková připomínka pro správce bota, dle mezinárodního standardu má zkratku "SL" Sierra Leone.
Slovensko má zkratku "SK".
A nebo případně Slovenská republika by bylo "SR", což je ale v mezinárodním systému Surinam.

Naposledy upravené:
Jednotky ázerbájdžánskíé armády byly uvedeny do stavu plné bojové pohotovosti a rozmístěny na hranici s Íránem.

Zdroj: https://t.me/new_militarycolumnist/171554

Tak si říkám, že může mít GP v rukávu ještě jednu variantu s ohledem na vývoj okolností. Nebudou-li to s tím řízením zvládat v samotném Íránu, že to pod své křídlo převezme Ázerbájdžán. Možná proto je Alijev tak na koni. A já znovu připomínám, že mne velmi udivilo, že právě v Ázerbájdžánu bylo povoleno použít ve školách metodu Bazarného. Já netvrdím, že s jejím stoprocentním účinkem, kterým má být výchova opravdových lidí. To se vždy dá nějak zkreslit, a i v tom videu, které jsem o tom překládala, bylo řečeno, že jí převzali s úpravami, ale ty základní prvky tam zůstaly ponechány, což zvyšuje kvalitu kádrové základny!!! Jen tak mimochodem!!! Upozorňovala jsem na to, hned jak jsem se to dozvěděla.

PS: Íránský dron kamikadze poprvé zaútočil na území Ázerbájdžánu. Dron spadlv oblasti letiště Nachičevan. (Dva drony, jeden prý na letiště a druhý v blízkosti školy)

Zdroj: https://t.me/new_militarycolumnist/171588

Naposledy upravené:
Jednotky ázerbájdžánskíé armády byly uvedeny do stavu plné bojové pohotovosti a rozmístěny na hranici s Íránem.

Zdroj: https://t.me/new_militarycolumnist/171554

Tak si říkám, že může mít GP v rukávu ještě jednu variantu s ohledem na vývoj okolností. Nebudou-li to s tím řízením zvládat v samotném Íránu, že to pod své křídlo převezme Ázerbájdžán. Možná proto je Alijev tak na koni. A já znovu připomínám, že mne velmi udivilo, že právě v Ázerbájdžánu bylo povoleno použít ve školách metodu Bazarného. Já netvrdím, že s jejím stoprocentním účinkem, kterým má být výchova opravdových lidí. To se vždy dá nějak zkreslit, a i v tom videu, které jsem o tom překládala, bylo řečeno, že jí převzali s úpravami, ale ty základní prvky tam zůstaly ponechány, což zvyšuje kvalitu kádrové základny!!! Jen tak mimochodem!!! Upozorňovala jsem na to, hned jak jsem se to dozvěděla.

PS: Íránský dron kamikadze poprvé zaútočil na území Ázerbájdžánu. Dron spadlv oblasti letiště Nachičevan. (Dva drony, jeden prý na letiště a druhý v blízkosti školy)

Zdroj: https://t.me/new_militarycolumnist/171588

Celá ta akce na BV je to tak trochu divná (smrdí to). Do řízení pravěpodobně vstupuje víc subjektů najednou.
Trump je rozezlen a nedivím se. Zdá se, že má zrádce mezi "svými". Venezuelský scénář byl zablokován hned na začátku. Jedním z prvních útoků (vraždou školaček) v podstatě zablokovali možné vnitřní povstání lidí proti ajatolláhům. Výsledek je, že se národ naopak sjednotil proti agresorům (a nejen Íránci - celá základna muslimského světa).
Někdo chce vyvolat chaos a vleklý konflikt (nejspíš síly za Bibim a "demokraty" v USA) v regionu + svrhnout Trumpa. Nevyhnutné jsou globální dopady na USA, Evropu, bohatý Perský záliv, nepřímo na Čínu, Rusko... Jenže Ajatolláh byl odstraněna a prostor pro nové Íránské elity (potenciálně stát s novou ideologií) se otevírá, což je možná opičí pracka.
Několikrát jsem zaznamenal články o válce o energie/"energetické válce", ale je to spíš tak, že z energetiky (narušování její dostupnosti - útoky a blokády na produktovody a na trasy námořního obchodu) se stal nástroj/katalyzátor globálních změn.

Naposledy upravené:
Celá ta akce na BV je to tak trochu divná (smrdí to). Do řízení pravěpodobně vstupuje víc subjektů najednou.
Trump je rozezlen a nedivím se. Zdá se, že má zrádce mezi "svými". Venezuelský scénář byl zablokován hned na začátku. Jedním z prvních útoků (vraždou školaček) v podstatě zablokovali možné vnitřní povstání lidí proti ajatolláhům. Výsledek je, že se národ naopak sjednotil proti agresorům (a nejen Íránci - celá základna muslimského světa).
Někdo chce vyvolat chaos a vleklý konflikt (nejspíš síly za Bibim a "demokraty" v USA) v regionu + svrhnout Trumpa. Nevyhnutné jsou globální dopady na USA, Evropu, bohatý Perský záliv, nepřímo na Čínu, Rusko... Jenže Ajatolláh byl odstraněna a prostor pro nové Íránské elity (potenciálně stát s novou ideologií) se otevírá, což je možná opičí pracka.
Několikrát jsem zaznamenal články o válce o energie/"energetické válce", ale je to spíš tak, že z energetiky (narušování její dostupnosti - útoky a blokády na produktovody a na trasy námořního obchodu) se stal nástroj/katalyzátor globálních změn.
Problém je, že to všechno v rámci manévrování pořád jede v gardu plánů GP, na snižování životní úrovně lidí, přeformátovávání regionů, výměnu "elit" za poslušnější a tak dále a tak podobně. Takže lidská společnost v nedohlednu. Rusové nic neřeší, dál jedou Atavii Proximu a setrvávají ve společnosti band. (A bořit je vždy snazší než budovat!)

Takový malý citát z materiálů VP SSSR:
Ale takto to dál být nemůže – lidé si musí ujasnit, co vlastně chtějí:

- být společností spravedlivého/pravověrného soužití, ale to by museli začít pracovat především sami na sobě, aby se stali čestnými lidmi opírajícími se o své svědomí;

- nebo být společností darebáků, která je výhledově odsouzená k nevyhnutelné sebelikvidaci.

To je přesně to, co uvádím na příkladu Makarenka - kniha Začínáme žít/Pedagogická poéma. Buď si zvolíme Gorkovce nebo Kurjaž. A Rusko stále volí Kurjaž...

Tady je video, kde Podoljaka probírá s advokátem generála Popova jeho případ a vůbec "změny" v soudnictví. Ty změny nebudou k ničemu v rámci stávající Koncepce. Podoljaka tam uvádí příklad nějakého známého, který se soudí s partnerem v rámci společného byznysu. Podle jeho slov je rozhodující jen to, kdo přijde na soud jako první s úplatkem (a také jeho výše předpokládám). Všichni to vědí, všichni to berou jako normu v rámci toho parazitního systému, jaký tam oficiálně mají. Tady nepomůže pár soudců a prokurátorů strčit do vězení a odsoudit je. Maximálně se na chvíli budou držet zpátky, nebo sníží sazby a pojede to dál. Protože takový tam mají systém a všichni to vědí. S tím evoluce nic nezmůže. Jestliže je to společnost, ve které jeden může mít milióny a druhý živořit, tak tam nikdy spravedlnost nebude...

Zdroj: https://t.me/yurasumy/27072

(respektive zde
Zdroj: https://vkvideo.ru/video-213276384_456242673
)

Vždyť už se otevřeně mluví o tom, že nahoře mají jiné cíle řízení, než ohlašují. Viz centrální banka, ministerstvo financí, ale i ministerstvo obrany, respektive generální štáb... V tom videu zazní několik faktů, která to potvrzují, ale ani jeden z diskutujících nepostavil tu otázku tímto způsobem, nahlas. Přestože Podoljaka je odvážný a bojuje srdnatě. Ale je tak trochu jako Vidlák nakažen pravičáctvím, což se projevuje například tím, že jakmile je něco soukromé, tak je to zcela určitě efektivnější... Hloupost! Záleží, jak je nastaveno řízení. A jsme zase u Koncepce! Viz otázky u Bota, které položil Boleslav.

Naposledy upravené:
Než jsem se seznámil s koncepcí, tak bych to vnímal podobně, ale teď mi připadá, že je do očí bijící, že je vše řízené. Připadá mi to dokonce Irán velmi podobný Ukrajině. Přesně jak píše Irena:
Problém je, že to všechno v rámci manévrování pořád jede v gardu plánů GP, na snižování životní úrovně lidí, přeformátovávání regionů
Podrobnosti řízení začínají být čím dál tím méně zřejmé z našeho info-prostoru v KoZa a to i mezi řádky. To lhaní a překrucování, vícero různých metrů a výkladů a navíc uzavření před informacemi odjinud ( z Ruska a teď z Íránu ) to dělá nečitelné, alespoň na začátku řídícího manévru, než se k nám ty informace odjinud dostanou.

Stále platí, že GP zpomaluje všechny procesy, nelze s tím teď prudce hýbat, protože lidstvo je na hraně všech katastrof (od jaderné, přes ekologickou ... až po sociální). Myslím, že to je i důvod proč Rusko nevyhlašuje lidštější koncepci, vedlo by to k okamžité katastrofě (elity by začali jednat hystericky jako jeden muž). Druh homo-sapiens (skutečných lidí tu zatím moc není a ani nelze masově vytvořit podmínky pro jejich utváření - bolševikům na čele se Stalinem se to na čas povedlo - ale proces byl přerušen a bojkotován elitami) naší krásné planety na to není zatím připraven. Musíme nejdříve trošku strádat (je mi líto jinou cestu nevidím), ale my (kdo usilují o království Boží na zemi, čili o sociálně spravedlivou společnost) budeme pracovat a připraveni na vhodný okamžik.

GP také vyměňuje utržené psi ze řetězu:
výměnu "elit" za poslušnější
Na to slouží aféra kolem informačního uzlu Epstein. Bude to trvat tak třicet let (ten odhad dal V.V.Pjakin na jiném podobném příkladě). Možná trochu rychleji oběh informací se zrychlil. A už jsem zachytil několik článku (informačních modulů), že neblahé události v lidstvu organizují "Epsteinovci". Budou asi dle plánu GP odpovědní za všechno zlo lidstva.

Naposledy upravené:
Kdyby Írán, stejně jako dříve Venezuela, řekl Trumpovi: „Souhlasíme s tím, abyste nakupovali všechnu naši ropu a pak ji prodávali Číně a komukoliv jinému a zisk si nechali pro sebe“, žádný Netanjahu by nenutil USA zaútočit na Írán.

Existuje verze, že jde jen o to, ropua peníze, kterých mají USA nyní nedostatek. Chtějí kontrolovat vše a nyní bojují ne tak moc o ropu nebo plyn samotné, ale o kontrolu nad celosvětovou obchodní logistikou.

Kdysi se právě tak zvedlo Britské impérium: stalo se světovým vládcem ne proto, že vlastnilo vše přímo, ale proto, že kontrolovalo moře, průlivy a obchodní trasy. Zdá se, že Washington se snaží v 21. století replikovat stejný model – kdo kontroluje logistiku, ten nakonec kontroluje i samotný obchod.

Ropa je jen součást obrázku. Venezuela, Írán, Perský záliv a také plynové trasy do Evropy (včetně ukrajinského plynovodu, na jehož privatizaci mají USA předkupní právo, a Severních proudů, které americká společnost snaží odkoupit) – to vše jsou části stejného puzzle. V takovém systému může výrobce formálně udržet zdroj, ale hlavní zisk a politický vliv získává ten, kdo kontroluje dopravní uzel, potrubí, průliv nebo námořní koridor, tedy USA.

Pokud se USA upevní v Perském zálivu, budou moci diktovat podmínky nejen svým nepřátelům, ale i spojencům. V této logice následují Baltské moře, Panamský kanál, arktické trasy, Grónsko, kde se Trump snaží získat větší vliv, a také průlivy v oblasti Tchaj-wanu a Jihočínského moře – Tchajwanský a Malacký průliv, Bashi průliv.

Pokud je tato verze správná, uvidíme v budoucnu zesílení tlaku na tankerovou dopravu, včetně ruského stínového loďstva, rostoucí napětí v Baltském moři, nové útoky na ruský námořní obchod prostřednictvím sankcí a možná i budoucí konflikty v Jihočínském moři. Protože na světě není mnoho míst, kudy prochází většina světového obchodu. Kdo je ovládne, získá pákový efekt na téměř celý svět.

Aby mohl Trump získat důvod k převzetí kontroly nad dopravním uzlem, potřebuje konflikt. Proto nás v budoucnu čeká řada konfliktů. USA sama své dluhy nechce splácet. Chce přimět celý svět, aby je za ni splácel.
38 bilionů dolarů sama nesplatí, chce přimět k zaplacení všechny ostatní – Čínu, Indii, Evropu, Rusko, Írán, země Perského zálivu atd.

Podaří se to Trumpovi? Nejsem si jistý. Jeho největší problémy jsou uvnitř USA. Paradox spočívá v tom, že Trumpa pravděpodobně nezachrání jeho političtí oponenti. A skončí to impeachmentem.

Zatímco se o to bude snažit, způsobí mnoho škod.

Zdroj: https://t.me/olegtsarov/40353

Mezinárodní finanční korporace pro rozvoj USA (DFC) oznámila zavedení programu zajištění v hodnotě 20 miliard dolarů na pokyn Trumpa</a>, jehož cílem je obnovit námořní dopravu v Hormuzském průlivu.

Od začátku války v Íránu bylo napadeno nejméně 10 tankerů ve vodách Hormuzského průlivu a přilehlých oblastech. Námořní doprava v průlivu je paralyzována a mezinárodní pojistitelé zvýšili ceny námořního pojištění v Hormuzském průlivu o 10–12krát.

Trumpova iniciativa sleduje dva hlavní cíle.

Za prvé se USA snaží obnovit námořní dopravu v Hormuzském průlivu a snížit ceny ropy. DFC spolupracuje s Pentagonem. Předpokládá se, že pojištěné tankery budou doprovázeny americkými námořními loděmi.

Za druhé se Trumpova administrativa snaží přerozdělit trh námořního pojištění, který je po staletí kontrolován z Londýna. Je zřejmé, že DFC bude pojišťovat pouze lodě s americkým pojištěním. Trump chce spojit námořní dopravu v Hormuzském průlivu s americkými finančními institucemi a vytlačit z trhu Velkou Británii.

Odborníci však pochybují o proveditelnosti tohoto plánu. Dokonce ani doprovod amerických lodí nezaručuje bezpečnost tankerů. Trump od prvního dne války sliboval, že Hormuz zůstane otevřený. Všichni vidí, co z toho vyplynulo.

Kromě toho i jediný incident s pojištěným tankerem diskredituje celý program. Existují také finanční a organizační omezení. Částky ve výši 20 miliard dolarů nestačí k pokrytí veškerého transportního toku přes Hormuzský průliv. Pokud Írán začne často potápět tankery a dokonce minovat průliv, částky ve výši 20 miliard dolarů nebudou stačit na výplaty.

Zajištění bezpečnosti v průlivu Hormuz je dalším krokem v realizaci konceptu, kdy USA převezmou kontrolu nad celosvětovým obchodem.

Trump se zapletl do velmi nebezpečného dobrodružství, které pro něj může skončit špatně. Pokud se nepodaří rychle porazit Írán a pokud se průliv neotevře, ceny paliva silně zasáhnou nálady v USA vůči Trumpovi.
//t.me/olegtsarov/40378

Mezinárodní finanční korporace pro rozvoj USA (DFC) oznámila zavedení programu zajištění v hodnotě 20 miliard dolarů na pokyn Trumpa</a>, jehož cílem je obnovit námořní dopravu v Hormuzském průlivu.

Od začátku války v Íránu bylo napadeno nejméně 10 tankerů ve vodách Hormuzského průlivu a přilehlých oblastech. Námořní doprava v průlivu je paralyzována a mezinárodní pojistitelé zvýšili ceny námořního pojištění v Hormuzském průlivu o 10–12krát.

Trumpova iniciativa sleduje dva hlavní cíle.

Za prvé se USA snaží obnovit námořní dopravu v Hormuzském průlivu a snížit ceny ropy.
DFC spolupracuje s Pentagonem. Předpokládá se, že pojištěné tankery budou doprovázeny americkými námořními loděmi.

Za druhé se Trumpova administrativa snaží přerozdělit trh námořního pojištění, který je po staletí kontrolován z Londýna. Je zřejmé, že DFC bude pojišťovat pouze lodě s americkým pojištěním. Trump chce spojit námořní dopravu v Hormuzském průlivu s americkými finančními institucemi a vytlačit z trhu Velkou Británii.

Trump se zapletl do velmi nebezpečného dobrodružství, které pro něj může skončit špatně. Pokud se nepodaří rychle porazit Írán a pokud se průliv neotevře, ceny paliva silně zasáhnou nálady v USA vůči Trumpovi.
//t.me/olegtsarov/40378
Cíle akce budou pravděpodobně jiné, než je veřejně deklarováno. Trump se údajně snaží obhájit hegemonii USA (+ ochránit zájmy Izraele). Je tomu skutečně tak? Je skutečně takový diletant (kruhy, kterým se zodpovídá)? Nebo jde o dosažení jiných než deklarovaných cílů?

Aktuálně se zdá, že výsledkem bude:
- Vysoké ceny ropy a plynu = globální ekonomický šok. V různé míře v různých regionech planety, v závislosti na možnosti opatřit si zdroje jinde (+ pokusy o odstřihnutí určitých oblastí od zdrojů - viz NS, zastavená Družba, ohlášené útoky na další plynovody a ropovody) = lokální konflikty o přístup k surovinám. Konkrétně Evropě hrozí odliv až kolaps průmyslu.
- Nedostatek hnojiv v důsledku vysoké ceny plynu = pokles produkce potravin. Opět dopady budou v různých regionech různě závažné (směr ekologizace a lokalizace zemědělství = výrazně nižší produkce = zdržování potravin).
- Narušení logistiky - námořních tras = omezení a zdražení mezinárodního obchodu = tlak na lokalizaci, soběstačnost (Rusko už delší dobu prakticky provádí - oficiálně kvůli blokádě/sankcím Západu = bude mít značný náskok).
- To vše vyvolává nedostatek, chaos a situaci, kdy každý bojuje sám za sebe = urychlení rozpadu současných struktur (NATO a EU - atlantické aliance, jako skrytého britského koloniálního řízení Evropy a BV, části Asie a dalších kolonií; také rozpad nebo transformace nadnárodních struktur - OSN, WHO, FAO...
- Dále to řeší úkol oslabení USA a ztráta pozice petrodolaru jako glob měny. Z globálního hegemona se stane max. lokální hegemon. Vznik multipolárního světa.
- Oslabení Izraele a jeho globálního vlivu + odstavení Deep State.
- Obecně dochází k rozšíření ohnisek neklidu - válek, pokles životní úrovně, pokles úrovně spotřeby, depopulace.
- Prestiž Íránu jako budoucího centra koncentrace řízení pro Evropu roste.
- Spolupráce Ruska a Číny se stává pro obě země ještě více nevyhnutná. Přenášení CKŘ do Číny tiše pokračuje/urychluje se.
- Posílení vlivu IT a AI ve vojenství, kontrole obyvatelstva/populace, průmyslu.

Celkově: Nedeklarovaným cílem je urychlení celkové transformace/přestavby globální architektury.

Tak jsem se poprvé podívala, jaká jsou vlastně slova v Bohemian Rhapsody od Queenů. Je to zajímavé s ohledem na fenomén Epsteinova ostrova/iniciace všech, kteří mají velký informační vliv na lidi. Mnozí si asi myslí, že to napsali po Fredyho onemocnění, ale napsali to daleko dříve. Co se mne týče, tak mi z toho plyne absolutní rozervanost. Ve smyslu, vzali mne, chudého chlapce, zlomili mi psychiku, takže se mi chce umřít, mami. Byl jsem plný života a radosti a teď vím, že mne čeká peklo, do kterého jsem byl někým přiveden, tím někým, koho chci za to zabít. Čiší z toho bezvýchodnost a bezmoc, ale zároveň touha se vzepřít, bohužel spíš sebedestrukční než bojovná, protože tohle není život, do něčeho takového je lepší se vůbec nenarodit...

Je zajímavé, že jeho producent zřejmě vůbec nechtěl, aby se tato píseň dostala ven. Pročpak asi? A je také zajímavé, že je to fakticky, tedy dle mého, jejich vůbec nejlepší píseň, kterou jako takovou vnímá mnoho lidí... Prý Fredy nečekal, že ji s ním lidé budou zpívat. Podle mne se v ní odrazila Boží jiskra, možná jako vzkaz... Takhle to být nemá, překonejte to!

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=fJ9rUzIMcZQ&list=RDfJ9rUzIMcZQ&start_radio=1

Naposledy upravené:
Podle mne se v ní odrazila Boží jiskra, možná jako vzkaz... Takhle to být nemá, překonejte to!
Hezky napsáno. S textem souhlasím. Trochu mne to vrátilo do dávné minulosti. Do roku 1621. Na Staromáku je na dlažbě 27 křížů. Myslím si, že tyto kříže blokují v národu pozvednout hlavu, protože při pohledu na ně se možná vnitřně sebebičujeme: "Chudáci, tak špatně dopadli". Někde jsem četl, že ty kříže musíme brát jako chybu v řízení: "Takhle to být nemá, překonejte to".

Tady je k dění na BV článek od Vidláka. Vidím to podobně (viz můj příspěvek výše). Jen si myslím, že všechno jde podle plánu vrcholku pyramidy...
https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/kdyz-ropu-nemohou-mit-oni-nebude-ji-mit-nikdo

Současné evropské politické/fašistické elity se vlastně chovají sebezáchovně (z jejich pohledu logicky), to že výsledek bude ještě horší, než kdyby tak nečinili, to jim nedochází (jako vždycky).
Zábor Ukrajiny, který je ústředním bodem jejich plánu, jak si udržet moc (opatřit Evropě novou kolonii na rabování, která jim zajistí alespoň nějaké lokální/dostupné zdroje. Protože, jak jsem psal v jiném vlákně (https://ksb-csr.net/threads/zpravy-blizky-vychod-2026.4121/page-15#post-70461 ), co není blízké/bezprostředně dosažitelné, to si vezme někdo bližší/silnější - USA, Čína, Rusko v novém multipolárním řádu...). Vysvětluje to, proč tak zamrzli ve válce na UA a proč nechtějí participovat při útoku na Írán. A samozřejmě oni nemohou ztratit tvář a začít spolupracovat s Ruskem - navázat se na jeho zdroje (stát se součástí jeho zóny).

Současné evropské politické/fašistické elity se vlastně chovají sebezáchovně (z jejich pohledu logicky)
Jenže musí vyřešit jeden zásadní problém nakrmit dav, kdo ho dokáže nakrmit, ten asi bude u kormidla. Zatím jim to nedochází dlouho se žilo ve velké nad-spotřebě. Nechá se Evropské obyvatelstvo nahnat do války ? (silně pochybuji, je již příliš rozmazlené nad-spotřebou) Nebo raději smete současné elity ? (považuji za pravděpodobnější) Některé elity, ty chytřejší už hledají jak se s Ruskem domluvit. Když oslabí Londýnské centrum řízení (nevypadá, že by posilovalo), tak bude výměna elit ve střední Evropě možná, uvažuji.

Naposledy upravené:
Jenže musí vyřešit jeden zásadní problém nakrmit dav, kdo ho dokáže nakrmit, ten asi bude u kormidla. Zatím jim to nedochází dlouho se žilo ve velké nad-spotřebě. Nechá se Evropské obyvatelstvo nahnat do války ? (silně pochybuji, je již příliš rozmazlené nad-spotřebou) Nebo raději smete současné elity ? (považuji za pravděpodobnější) Některé elity, ty chytřejší už hledají jak se s Ruskem domluvit. Když oslabí Londýnské centrum řízení (nevypadá, že by posilovalo), tak bude výměna elit ve střední Evropě možná, uvažuji.
Urputnost s jakou bojují ty méně chápavé elity bohužel nevěstí hladké předání moci. Šance na správný vývoj tady je, ale je závislá na vnějších podmínkách (hierarchicky nadřazeném řízení). Vývoj/výsledek válek na BV a UA, předurčí vývoj NATO, EU, střední Evropy... Kolabující řízení si stále myslí, že může zvrátit "Doníkovy" plány/úkoly a vrátit staré pořádky/udržet se v sedle. Významná část davu, které služba přinášela/přináší prospěch nebo si nechala zaplnit mozek rusofobií a nadřazeností Západu nebo se prostě jen bojí změny, zatím zůstává na jejich straně. Proto se Babiš bojí odřezat chapadla, která vysávají zdroje státu. Protože nechápající dav bude stát na svém místě do té doby, než okusí rub svého omylu. Ale i potom bude věřit, že za všechno může někdo jiný (Trump, Putin, Fico, Babiš....). Takže se čeká na konec války. Zdecimované obyvatelstvo přijme následné nutné změny mnohem chápavěji a ochotněji, jako vždy.

Já nesouhlasím s tou nad-spotřebou. Globalisté se naopak ze všech sil snaží tu spotřebu snížit, a to se jim teď díky "objektivním" okolnostem zřejmě skokově podaří. Podle mne mají opravdu velký problém ukočírovat, aby lidé neměli všechno, co potřebují. Proto tu výrobu směřují do takových extrémů jako je výroba k***ítek a podobně. To je to nesmyslné plýtvání zdroji, jinak si myslím, že kdyby se uspořádala organizace společnosti bolševickým způsobem, tj. účelově, tam, kde je potřeba zapracovat, zvýšit odměnu za práci (oprava silnic, stavebnictví, třeba i uklízečky a tak dále), a nenechat lidi sedět se složenýma rukama na dávkách a degradovat, tj. přiložit ruku k dílu musí všichni. Potom bychom nejspíš všichni mohli pracovat tři dny v týdnu a měli bychom se lépe, než teď. Takže zase rvát lidem do hlavy, že žijí v nad-spotřebě je podle mne kontraproduktivní, je to stejné jako nerozlišovat bolševiky od trockistů. Je to velice relativní pojem.

Já nesouhlasím s tou nad-spotřebou. Globalisté se naopak ze všech sil snaží tu spotřebu snížit, a to se jim teď díky "objektivním" okolnostem zřejmě skokově podaří. Podle mne mají opravdu velký problém ukočírovat, aby lidé neměli všechno, co potřebují. Proto tu výrobu směřují do takových extrémů jako je výroba k***ítek a podobně. To je to nesmyslné plýtvání zdroji, jinak si myslím, že kdyby se uspořádala organizace společnosti bolševickým způsobem, tj. účelově, tam, kde je potřeba zapracovat, zvýšit odměnu za práci (oprava silnic, stavebnictví, třeba i uklízečky a tak dále), a nenechat lidi sedět se složenýma rukama na dávkách a degradovat, tj. přiložit ruku k dílu musí všichni. Potom bychom nejspíš všichni mohli pracovat tři dny v týdnu a měli bychom se lépe, než teď. Takže zase rvát lidem do hlavy, že žijí v nad-spotřebě je podle mne kontraproduktivní, je to stejné jako nerozlišovat bolševiky od trockistů. Je to velice relativní pojem.
Ano, jde o to, v čem je ta nadspotřeba.
Když se podíváme, co se spotřebuje válkou v Íránu nebo na Ukrajině (a to ani nemusím počítat jako spotřebu to, co bylo zničené) a jaký bordel z toho vzniká (a zase nemusím počítat to zničené, stačí spotřeba paliv do raket a válečných vozidel), jsou vedle toho naprosto směšné všechny ty emisní limity, úspory paliv v civilní dopravě nebo buzerace lidí skrz emisní třídy kotlů na tuhá paliva - to je jen pro plebs. A ty úspory prosazují ti stejní, kteří zbrojí. Z jedné strany je to ohromný rozpor, z druhé strany nikoli - obojí je totiž v zájmu finanční oligarchie.
Tedy z jedné strany se jedná o vyloženou nadspotřebu, z druhé strany nikoliv.
Když tento systém omezuje spotřebu, tak jedině proto, aby rostla (celkově, což neznamená ve prospěch většiny lidí).

Naspäť
Top Bottom