• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Globální politika

Je nepříjemná zpětná vazba a tupost nebo předstíraná tupost, ale to už bych se opakovala. Také mne netěšilo.
Hmm… Prý jsem tupý rozvraceč vaší komunity. Možná. Určitě ale nejsem komunitní ÍÁček naložený tlustými knihami jedné z mnoha intelektuálních škol, ruských i jiných. Nejsem ani ÁÍčko s datasetem omezeným na KOB, a už vůbec ne váš bolševický Fučík.

Jsem Středoevropan, obyvatel euroasijského kontinentu. Vím, co znamená německá „öffentliche Ordnung“, a pamatuji si i čuděsa provázená heslem „Se Sovětským svazem na věčné časy“.

Mám za to, že se tam hovoří o poznávání světa směrem od jednoho konce k druhému nebo naopak. Od sebe(od jednotlivce) k Hierarchicky Nejvyššímu Všeobjímajícímu Řízení(k celku) nebo naopak. V podstatě jde jen o způsob, jak si člověk buduje model světa, kde se projevuje to, jak svět chápe. A co se týče jakéhosi dualismu... Tož buď se snažím chápat skutečnost celkově nebo úzce(jednotlivě)
Doplnil by som vetnú konštrukciu o poznávání světa ešte o slová a skladanie obrazu, mozaiky stavby a fungovania sveta, a teda aj ľudskej psychiky.
A s týmto ešte súvisí usporiadanie psychiky človeka a také pojmy ako intuícia, svedomie a predovšetkým ROZLÍŠENIE. Nehovoriac už o Bohodŕžave (Bogoderžavje), a tak ďalej.
V každej jednej knihe VP SSSR o KSB sa tejto problematike venuje náležitá pozornosť.
A toto:
Už mám dost podsouvání dualistického schématu schématu JÁ-centrismus vs. BOHO-centrismus - toho se žel dopustili i autoři knih KSB. To podsouvají pánbíčkáři, kteří si tak chtějí zdůvodnit svoji mravní nadřazenost nad nevěřícími.
a podobné znôšky nezmyslov v tokto duchu, ako napr. od @Jarek, svedčia len o jednom: buď diskutujúci vôbec nečítal práce o KSB, alebo im vôbec neporozumel.
@Anisofi dal link na dva články. Z toho druhého citujem: “Strata vnútornej koherencie (mentálnej koherencie, akceptácia rozporov alebo slepota voči nim) – Ľudia strácajú schopnosť vidieť logické diery a rozpory vo vlastných tvrdeniach, činoch, produktoch a výsledkoch. Vnímajú veci vytrhnuté z kontextu. Zmizla schopnosť prepojiť príčinu a následok v širších súvislostiach. Myslenie ľudí stráca vnútornú logickú spojitosť a schopnosť vnímať súvislosti.”
Pretože odráža aj to, čo sa začalo diať na tomto fóre.

Naposledy upravené:
Doplnil by som vetnú konštrukciu o poznávání světa ešte o slová a skladanie obrazu, mozaiky stavby a fungovania sveta, a teda aj ľudskej psychiky.
A s týmto ešte súvisí usporiadanie psychiky človeka a také pojmy ako intuícia, svedomie a predovšetkým ROZLÍŠENIE. Nehovoriac už o Bohodŕžave (Bogoderžavje), a tak ďalej.
V každej jednej knihe VP SSSR o KSB sa tejto problematike venuje náležitá pozornosť.
A toto:

a podobné znôšky nezmyslov v tokto duchu, ako napr. od @Jarek, svedčia len o jednom: buď diskutujúci vôbec nečítal práce o KSB, alebo im vôbec neporozumel.

Některé osoby do diskuse tak zarputile tlačí tyhle vývody, až jednoho napadá, zda to není záměr... Celá debata o marxismu je tu mimořadně vyhrocená, ačkoliv práce KSB ma toto jasně odpovídají. Základem jsou zde práce KSB a ty vycházejí z BOHO-centrismu a je tam jasně nanesen názor na marxismus, jakožto materialistický ateismus, a na náboženské směry, jakožto idealistický ateismus. A je tam i slovo k esoterii a všem těm novým směrům (Dianetika apod.), jakožto nové davo-elitarní konstrukci tlačené globalisty.

@Irena Aneri, pamätáš akým príspevkom začala naša polemika? A prečo vyčítam epoche boľševizmu jeho ateisticko-materialistickú ideológiu marxizmu? Pre toto: “Keď orientácia na materiálne hodnoty prekročí kritickú hranicu, podvedomý systém nevyhnutne zapne autodeštrukciu. Na makroúrovni sa to prejavuje presne tým čo zažívame: pád ekonomiky, kolaps inštitúcií, vojny a celkový rozklad spoločnosti. Nejde o trest v biblickom chápaní ale o prirodzenú zákonitosť, automatický obranný mechanizmus ktorý chráni celok a ničí vonkajšiu materiálnu formu, aby zastavil vnútorný úpadok.” zdroj https://zlatasova.sk/rozpad-rozklad-2/

@Irena Aneri, pamätáš akým príspevkom začala naša polemika? A prečo vyčítam epoche boľševizmu jeho ateisticko-materialistickú ideológiu marxizmu? Pre toto: “Keď orientácia na materiálne hodnoty prekročí kritickú hranicu, podvedomý systém nevyhnutne zapne autodeštrukciu. Na makroúrovni sa to prejavuje presne tým čo zažívame: pád ekonomiky, kolaps inštitúcií, vojny a celkový rozklad spoločnosti. Nejde o trest v biblickom chápaní ale o prirodzenú zákonitosť, automatický obranný mechanizmus ktorý chráni celok a ničí vonkajšiu materiálnu formu, aby zastavil vnútorný úpadok.” zdroj https://zlatasova.sk/rozpad-rozklad-2/
A to je právě ta pitomost, protože ten rozklad i kolaps jsou důsledkem zcela účelového řízení. A co se týče řízení, tak tady právě předvádíte absolutní nesnášenlivost vůči marxistům, což je Boleslav a zřejmě i Jarek. Držíte se dogmat, na kterých bazírujete a vypadává vám z toho samotné řízení a jeho cíl, kterým je budování spravedlivé společnosti i za pomoci těch marxistů, se kterými máte hledat společné body při dosahování společných cílů. A mimochodem byli to právě marxisti, kteří zatím jediní dokázali změnit společnost k lepšímu. Ano je třeba hledat, proč se to neudrželo, ale rozhodně to nebylo ateismem, který je navíc více než pofidérní, jestliže přijmeme, že každý člověk má v sobě ladičku na Boha v podobě svědomí a studu, což nás sbližuje všechny, ať už o sobě tvrdíme, že věříme Bohu nebo jsme ateisti. Já byla ortodoxní ateista, ale ta víra Bohu tak, jak ji vykládá KSB mi nevadí, protože i jako ateista jsem měla společné cíle s kobáky odpoutat lidi od idealistického ateismu v podobě fakticky řídících struktur stávajících náboženství a směřování ke spravedlivé společnosti. A neustále vám tu říkám, že nutit lidem Boha je kontraproduktivní. Každý si k němu cestu najde sám. A pro nás je teď daleko důležitější učit se o řízení a přemýšlet, jak znovu navázat na Lenina a Stalina a nevylévat s vaničkou i dítě! Proč si asi myslíte, že se GP snaží diskreditovat marxismus a levici obecně těmi různými neomarxismy a označováním za levičáctví například upřednostňování migrantů? Aby nám znemožnil přes marxismus se znovu k tomu bolševictví vrátit. Ten Bůh se ukrývá v lidském kolektivismu, který je také neustále ostrakizován a lidem se nutí individualita jako spása. Takže zatímco GP s využitím kolektivních zájmů parazitů nás drží u huby a směruje ke koncentráku, tak my se máme individuálně bránit. Vy možná v Boleslavovi vidíte nepřítele, já spojence!

Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom