Zajímavé komentáře. Jsou sice jen dva ale 100% platí
- Držím palce českým vedcom za ich významný objav, ale musím si spomenúť ako pred časom chceli úspešne liečiť rakovinu podvazovaním nadorov / čo bolo už známe v medicínskom svete /a čo sa ukázalo ako totálna bublina.
- A potom to nezabudnite „predať“ za dobré prachy usákovu…
První koment o bublině je jasný a bublina mnohdy poslouží i jako červený hadr k odpoutání pozornosti a k
pochopení objevu této práce "tzv vědců",
jako pohlazení od tatínka a maminky.
Druhý koment je z podstaty vyřešen samotnou podstatou otrokářské kolonie:
(mladší vědec = nej-bystrá hlavička z místní kolonie, starší vědec = cca občan USA)
Kdysi jsem hovořil s vědeckými pracovníky o výzkumech a prý práci dozoruje Etická komise.
Tak by mě zajímalo: Co je hodnotícím etalonem Vědecké etické komise?
Vy
co je hodnotícím etalonem Vědecké etické komise?
Copilot
Generujeme pro vás odpovědi…
Etickým etalonem Vědecké etické komise je vzorový
Etický kodex pro akademické pracovníky vysokých škol, schválený na 5. zasedání sněmu Rady vysokých škol dne 17. května 2007.
Tento kodex stanovuje zásady pro etiku vědecké a výzkumné činnosti, a to v souladu s mezinárodními etickými směrnicemi1.
Etická komise na Přírodovědecké fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (PřF UJEP) má za úkol posuzovat etické otázky týkající se všech forem činnosti v rámci akademické obce a je stálým poradním orgánem děkana fakulty1. Pokud máte další dotazy, rád vám pomohu!
Vy
Mají předepsaný etický kodex také zaměstnanci vědeckých ústavů?
Copilot
Generujeme pro vás odpovědi…
Ano, zaměstnanci vědeckých ústavů také
obvykle dodržují etické kodexy. Tyto kodexy stanovují pravidla pro vědeckou a výzkumnou činnost, včetně etických zásad, transparentnosti a odpovědnosti. Jejich cílem je zajistit integritu a kvalitu vědecké práce. Každý
institut může mít svůj vlastní
kodex, který se může lišit, ale obvykle se řídí obdobnými principy. Pokud máte konkrétní dotaz na nějaký konkrétní ústav, mohu se pokusit najít relevantní informace.
Osobně jsem se setkal v mnoha organizacích s etickým kodexem pod hlavičkou firmy s obecnými zásadami. Zde je patrné, že to je pole tzv. NEORANÉ, když školy mají školní pro akademiky a ústavy pro zaměstnance mít můžou a obvykle i dodržují, zřejmě podle vlastního uvážení.