• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy z Čiech

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Zdá se mi to nebo se rodí nový “kádr”?
Tedy pokud ten soud/test ustojí.
15.02.2023
Proč sem tento bulvár vůbec tahám?
A kdo by tuhle “kauzu” tomuto profláklému, zpupnému, nafoukanému, namistrovanému, mladému, slizkému, progresivnímu afro-liberálovi ex-TOP0.9 nepřál, že ano?
Mno, například já. DF jsem nikdy neměl rád, ale to, co na něho ušili, to mi přišlo, že co je moc, to je moc.
Přesto bych to sem nedával, kdyby mi nezahrkalo počítadlo, když jsem slyšel tento kousek rozhovoru DF s novináři na chodbě soudní budovy.
link na tvít s krátkým videem
Všichni se pohoršují nad tím, že uvedl jméno, příjmení a povolání (ano, je to novinářka) jedné z těch posledních tří, jejichž obvinění ještě nebyla pravomocně smetena, jako v případech těch iks ostatních.
Mne ovšem zaujala pasáž, kdy v čase 1:10 na otázku novináře ČT “Čemu se vlastně teď civilně věnujete?” odpovídá DF, že “Užívám si sabatiklu a věnuju se naplno tady tomuto řízení.”. (tedy pokud jsem to rozluštil správně, protože hovoří poněkud nezřetelně - korekci se nebráním)
Připomínám, že DF vystudoval práva. Sice v poslanecké lavici, ale vystudoval. A udělal i doktorát.
A když se nám mohl odzelenit Matěj Stropnický, proč by se nám nemohl přebarvit i Dominik Feri?
(A na závěr si dovolím ezo-konspirační poznámku: počítám s tím, že radikalní změna účesu/vlasů je jedním z projevů určitého duševního přerodu. Dominik Feri, v době, kdy byl obviněn zrušil mnohaleté ikonické gigantické afro. Význam síly vlasů bych nepodceňoval, viz vlasy Trumpa a dalších trumpů, jako je např. Berlusconi…)

Zdá se mi to nebo se rodí nový “kádr”?
Tedy pokud ten soud/test ustojí.
15.02.2023
Proč sem tento bulvár vůbec tahám?
A kdo by tuhle “kauzu” tomuto profláklému, zpupnému, nafoukanému, namistrovanému, mladému, slizkému, progresivnímu afro-liberálovi ex-TOP0.9 nepřál, že ano?
Mno, například já. DF jsem nikdy neměl rád, ale to, co na něho ušili, to mi přišlo, že co je moc, to je moc.
Přesto bych to sem nedával, kdyby mi nezahrkalo počítadlo, když jsem slyšel tento kousek rozhovoru DF s novináři na chodbě soudní budovy.
link na tvít s krátkým videem
Všichni se pohoršují nad tím, že uvedl jméno, příjmení a povolání (ano, je to novinářka) jedné z těch posledních tří, jejichž obvinění ještě nebyla pravomocně smetena, jako v případech těch iks ostatních.
Mne ovšem zaujala pasáž, kdy v čase 1:10 na otázku novináře ČT “Čemu se vlastně teď civilně věnujete?” odpovídá DF, že “Užívám si sabatiklu a věnuju se naplno tady tomuto řízení.”. (tedy pokud jsem to rozluštil správně, protože hovoří poněkud nezřetelně - korekci se nebráním)
Připomínám, že DF vystudoval práva. Sice v poslanecké lavici, ale vystudoval. A udělal i doktorát.
A když se nám mohl odzelenit Matěj Stropnický, proč by se nám nemohl přebarvit i Dominik Feri?
(A na závěr si dovolím ezo-konspirační poznámku: počítám s tím, že radikalní změna účesu/vlasů je jedním z projevů určitého duševního přerodu. Dominik Feri, v době, kdy byl obviněn zrušil mnohaleté ikonické gigantické afro. Význam síly vlasů bych nepodceňoval, viz vlasy Trumpa a dalších trumpů, jako je např. Berlusconi…)
Je to stejné , jako u politických stran . Je výběrové řízení , kterého se volnou soutěží účastní řada podstrkovaných budoucích loutek a sleduje se , které osloví , kterou část tupého stáda .
Dnešní adept , může být v blízké budoucnosti vytlačen vzhůru , nebo také může posloužit jinému vybranému adeptu ve smyslu , živý je pro Nás neužitečný , mrtvý "Kuciak" poslouží více .

Pavel: Už si nejsem jistý, že by se Rusko neopovážilo napadnout NATO​

V článku mj. následující:
Nově zvolený prezident Petr Pavel pokračuje druhým dnem v návštěvě Karlovarského kraje. Začal návštěvou gymnázia.

Jeden student se pak zeptal, zda si Pavel myslí, že by Rusko dokázalo napadnout Severoatlantickou alianci.

„Ještě před dvěma lety bych řekl, že ne, ale poté, co zahájili ofenzivu na Ukrajině, si tím nejsem tak jistý,“ prohlásil prezident.

„Nejsem si tak úplně jistý, že by se Rusko nedokázalo pustit do ještě něčeho šílenějšího, ať už je to konfrontace se silnějším soupeřem, jako je NATO, nebo rozhodnutí použít jaderné zbraně. Riziko samozřejmě je, a i proto je reakce západních zemí na první pohled možná až příliš opatrná, protože všichni soudní jsou si vědomi, že šlapeme v porcelánu,“

---------
Dávám to sem jako přípravu informačního pole na možný "false flag"... jinak "pávkova stará" se na fotkách svým oblečením snaží vypadat jako obyčejná žena z lidu (už se to tu probíralo kdysi)...

Naposledy upravené:

Pavel: Už si nejsem jistý, že by se Rusko neopovážilo napadnout NATO​

DOPLNENI:

Na fotce, která je pod nadpisem po rozkliknutí článku je několik zajímavých věcí.
1) Ukrajinská vlajka s trojzubcem

2) Plakát nad pávkem se slovy "Pravda zvítězí" (asi zapomněli připsat, ještě lásku a doplnit nad lží a nenávistí :-/)

3) Ve skříni j vidět kniha Komunismu na vzdory. https://www.databazeknih.cz/knihy/komunismu-navzdory-463676 před knihou je lebka
popis knihy z databáze knih:
Kniha přináší příběhy osobností z pera novináře Adama Drdy, které reprezentují různé formy odporu proti totalitnímu režimu v letech 1948–1989. Zastoupeni jsou tu lidé, kteří působili v ozbrojených protistátních skupinách (jako třeba členové organizace Černý lev 777), sloužili tajným službám demokratických zemí (například Jiřina Slámová či Miroslav Dvořáček), vyráběli a distribuovali letáky (Karel Pecka). Setkáte se s těmi, kdo na protest proti stavu společnosti a politické reprezentace zvolili krajní možnost a dobrovolně obětovali život (Jan Palach a Jan Zajíc). Dále představujeme ty, kdo vzdorovali na kulturním poli (Ivan Martin Jirous), vydávali samizdat (Jiří Gruntorád), působili v občanských iniciativách (Dana Němcová či Petr Placák).
V druhé části knihy najdete medailonky laureátů Ceny Příběhů bezpráví či osudy lidí objevených studenty při pátrání po obětech komunistického režimu ve svém okolí.

Ten Černý lev 777 je velmi symbolický pro Pávka, který měl ve znaku kampaně lva.

4) Ve skříni je dále kniha o Egyptu - bohužel se mi nepodařilo jaká - odkaz na GP

5) Dále je ve skříni kniha Tomáš G. Masaryk https://www.databazeknih.cz/knihy/tomas-g-masaryk-92031 - k tomu mě nic nenapadá

6) Vlevo nahoře je obraz, jedná se o dvě nohy (zobrazeny od holeně dolů). Pravá noha vypadá jako kdyby měl přetaženou ponožku přes kalhoty. Pamatuji si i Havla, že tenkrát někde šel a měl přetaženou ponožku přes kalhoty. To je symbolika čeho? Zednáři?

7) Vlevo je dále plakát "Toulky českou minulostí I." První obrázek (první řádek, první zleva) na mě působí jako Sicilský býk / bronzový býk (https://www.dotyk.cz/magazin/sicilsky-byk-mucici-nastroj-20191004.html) - viz článek

Phalaris byl tyranským vládcem sicilského města Akragas (dne Agrigento) mezi lety 570 a 554 př. n. l., jemuž ale pouhé město nestačilo, a postupně převzal vládu nad celým ostrovem. Sicílii se pod jeho vládou dařilo - postavil akvadukty, mnoho účelových staveb a podporoval umění. Mezi poddanými byl ale stále tyran, který neměl daleko od kanibalismu a liboval si v mučení a zabíjení. Hledal nové způsoby, jak člověku uštědřit tu největší bolest, a poprosil tak řemeslníka Perilla, aby pro něj vyrobil zcela nový mučicí nástroj.

Perill svému vládci představil sochu bronzového býka. Na první pohled by se spíše vyjímala v tyranově sbírce umění, pak mu ale řemeslník ukázal skrytá dvířka. Býk měl uvnitř dutou výplň, do které se vtěsná jeden člověk. Když se dvířka zaklapnou, pod býkem se rozdělá oheň. Bronzový býk se rozžhaví a oběť uvnitř se uškvaří zaživa. Smrtelné kvílení si cestu ven najde systémem trubek a deformuje se na autenticky znějící řev rozzuřeného býka, vycházející z jeho nozder.

Ač se mučicí nástroj nedochoval a celá tato historka zní opravdu šíleně, podle spisů zaznamenaných řeckým básníkem Pindarem není smyšlená, některé detaily se ale rozchází. Jedna verze mluví o Phalaridově znechucení mučicím nástrojem a řemeslníka za trest v jeho vlastním vynálezu usmrtil. Druhá tvrdí, že ho polomrtvého vytáhl a následně shodil ze skály.

Jaké to je stát se obětí rozžhaveného bronzu jednou provždy zakusil sám Phalaris. Usmrtil ho tak Telemachus, jenž krutovládce sesadil z trůnu a dal mu ochutnat vlastní medicínu.

8) Pak ještě obrázek 3 (první řádek, třetí obrázek) na mě působí jako setkání se smrtkou.

Vidíte tam ještě někdo něco?

Vidíte tam ještě někdo něco?
Popisoval's fotku č. 4 z galerie. Ta vlajka nebude vlajka, ale šála.

Počítám ale, že ty pravé hrůznosti jsou už na fotce č. 1:
i. učitel třídy v černém tričku s velkou fotkou Venci Flašky na hrudi
ii. příšerné "uvědomělé"/mozko-vymývací nástěnky
iii. na zdi podivné orlice/orli (ten první znak zleva mi asocioval Rakousko-Uherskou dvouhlavou orlici, nebyl jsem moc vedle ... nejspíše jde o znak tzv. "Svaté říše římské" (zavedl císař Zikmund Lucemburský) viz zde
nebo zde
https://www.wikiwand.com/cs/Znaky_Svaté_říše_římské )

Třída vypadá jako pobočka knihovny Venci Flašky.
Výsledek je mládež vychovávaná nepřítelem.

Phalaris byl tyranským vládcem sicilského města Akragas (dne Agrigento) mezi lety 570 a 554 př. n. l., jemuž ale pouhé město nestačilo, a postupně převzal vládu nad celým ostrovem. Sicílii se pod jeho vládou dařilo - postavil akvadukty, mnoho účelových staveb a podporoval umění.
Malá odbočka, nějak často se opakuje, že úspěšný vládce byl krutý tyran. Což odporuje poznatkům DVTR, protože k úspěchu a rozvoji je potřeba, aby se obyvatelé cítili komfortně a měli pocit spravedlnosti a ne strachu. Moje hypotéza je, že to údajné vyžívání vládců v mučení ( další byl napříkald Ivan Hrozný správně spíše Ivan majestátný došlo k nepřesnému překladu viz. https://cs.wikipedia.org/wiki/Ivan_IV._Hrozný ) je pomluva, která má zastínit úspěch, aby to lidem nedošlo, s takovou nemocnou psychikou těžko budete úspěšně řídit (viz. Nero).

Naposledy upravené:
Malá odbočka, nějak často se opakuje, že úspěšný vládce byl krutý tyran. Což odporuje poznatkům DVTR, protože k úspěchu a rozvoji je potřeba, aby se obyvatelé cítili komfortně a měli pocit spravedlnosti a ne strachu...
Původní význam slova tyran (z řečtiny) je úplně jiný, než mu přikládáme dnes. A ano ta cesta od pozitivního významu k negativnímu je očividně záměrná a jedná se defakto o dehonestaci a pomluvu.

Wiki:
Tyrannis nebo počeštěně tyranida[1] (řecky τυράννις) označuje formu vlády řecké antiky, které bylo obvyklé zejména v rozmezí let 600–200 př. n. l.
Hlavou takového systému byl tyran (řecky τύραννος – tyrannos). V dobách antického Řecka to bylo chápáno jako označení neoprávněného vládce (na rozdíl od monarchie).[2]

Tyran se opíral o nespokojené vrstvy obyvatelstva a jeho cílem se stalo konečné odstranění nadvlády rodové šlechty. Tyranové se snažili udržet svou moc a podporovali hospodářský rozvoj obce. Usilovali také o dosažení jednoty v obci pořádáním náboženských slavností na počest bohů, ochránců obcí. Značné finanční prostředky věnovali na stavební rozvoj města. Toto období se nazývá raná řecká tyranida.[zdroj?!]

V rámci dějin starověku se z časového hlediska rozlišují dvě fáze tyranidy: starší (též raná nebo archaická), jejíž počátky spadají do 7. století př. n. l., a mladší, jež vznikla ke konci 5. století př. n. l. a rozšířila se především vně vlastního Řecka (hlavně na Sicílii).

Práce? Z Východu. Suroviny? Taky. Vše končí. Roman Šmucler: „Jsme světu k smíchu.“
- Ohledně pomoci Ukrajině varuje, že budeme-li chudou a neefektivní zemí, nepomůžeme nikomu. „Plánovali jsme, jak budeme první v inovacích a předstihneme USA, ale jsme akorát světu pro smích,” konstatuje docent Šmucler. A varuje, že při spoléhání se na elektromobilitu může přijít problém. „Čína nás může vypnout,“ říká.

- Němci spočítali, že elektromobily nahradí tak 15 % automobilů na světě. Nepochybně někdo si těch 85 % trhu rád vezme, pokud o to Evropa nestojí. Při hlasování v Evropském parlamentu zakázali s
palovací motory hlavně poslanci ze zemí, kde se auta nevyrábějí. Tak je to poměrně často. Rozhodují země, kterých se to či ono tolik netýká. Rozhodují lidé, kteří žijí v umělém světě Bruselu.

Ale můžeme si za to sami. Volby do Evropského parlamentu nejsou brány jako důležité, ačkoli jsou mimořádně důležité. Neměla by to být reakce na aktuální politickou situaci v ČR
a třeba potrestání aktuální vlády. Měli bychom mít českou pozici, kterou tam bude hájit hodně poslanců. Musí být jazykově vybavení, naturelem diplomaté.
Jinak nezmohou v tom velkém moři lidí vůbec nic. Jenže my tam posíláme druhou ligu. A z Bruselu za to přichází trest za trestem.

Česká republika přijala ze všech zemí střední a východní Evropy v přepočtu na obyvatele nejvíce ukrajinských uprchlíků, uvedla slovenská nevládní organizace Globsec.
Ministr vnitra Vít Rakušan na tiskové konferenci po jednání vlády uvedl, že jich bylo půl milionu. Podle Rakušana Česká republika krizi zvládla skvěle, a v současné době už situace krizová není.

Naposledy upravené:

Nedostatek peněz je zjevný​

Vláda se tak samovolně ocitla v těžké situaci. Podporuje nacistický režim, tím podkuřuje části západních lídrů a zároveň ,,hobluje“ české občany. Připravuje se válčit, upravují se zákony spojené s mobilizací. Daruje vojenskou techniku, materiální zásoby, finance. Stojí ji to dost peněz, které nemá. Hodně si půjčila s tím, že dluhy Ukrajiny platíme my. Máme obrovskou inflaci, což státní pokladně přináší obrovské příjmy. Ani to nestačí, takže Fiala přichází s dalšími opatřeními. Jakékoliv navyšování majetkových daní před rokem a pár měsíci odsuzoval a nepřipouštěl, nyní jsou na pořadu dne, navíc razantní. Připravuje se důchodová reforma, mění systém valorizace důchodů. Očekáváme, kdy vládní zločinci sáhnou do dalších možností navýšení daní, tedy do prostředí vlastnictví vozidel a jejich užívání. Nyní se zaměřili na podnikatele a živnostníky, zdá se jim, že se mají skvěle. Pouze je tím vrací do šedé zóny ekonomiky, která byla vždy zdravější než ta státní. To proto, že se chová tržně. Jen stát z ní nic nemá.

Ceny potravin letí nahoru, k čemuž přispívá nesmyslné vybíjení chovů hospodářských zvířat a uměle vytvářený nedostatek některých potravin, tím i jejich zdražování. Eurounijní zemědělská politika terorizuje naše hospodáře. Green Deal se změnil v kšeft s emisními povolenkami, blížící se Euro 7 likviduje automobilový průmysl, vzdali jsme se ruských přírodních zdrojů a připravujeme zavírání části elektráren. A lidé jsou v pohodě, zdobí si auta ukrajinskými symboly, zvolili si Pavla a mlčí, někteří tomu ještě tleskají. Jsme vůbec ještě normální, když tak poslušně mlčíme? Opravdu je většina spokojená a šťastná?

@dasa Podle mě lidé nechějí uvěřit, že je něco takového možné. Vidím to na reakcích lidí z okolí. To by přeci neudělali, to jsou manipulace, tohle se nemůže stát. Vnímají jednotlivé zprávy, ale nevšímají si obrazu, který se tu skládá. A že se v této době skládá velmi rychle.

Sepsala jsem návrh textu, s jakým se obrátit na odborové svazy ( samozřejmě každý ať si to dle libosti upraví ) a na politiky.

Třeba to psaní odborům k něčemu bylo, i když, že by byl Středula schopen ( a ochoten ) něco dotáhnout do konce, pochybuji.

Fiala se obořil na šéfa odborářů: Sociální smír je pro vládu zásadní, nejvíc mu škodí Středulova vyjádření​

Vedení ČMKOS žádá o projednání návrhů na změnu penzijního systému na březnové tripartitě. Odbory kritizují mimo jiné záměr zvyšovat důchodový věk. ČMKOS se staví i proti navrhovanému omezení mimořádné valorizace důchodů v červnu. Předáci mluví o narušení ústavnosti, a to kvůli případné retroaktivitě, principu očekávání či rovnému zacházení.
Fiala zopakoval, že ve veřejném prostoru se v souvislosti s reformou důchodů objevuje řada návrhů expertů či politických stran, které ale nejsou projednané. "Ve chvíli, kdy tento katalog nápadů koaličně projednáme, můžeme začít mluvit o prvním návrhu důchodové reformy," uvedl premiér.

Podle něj platí opakované veřejné deklarace, že důchodovou reformu nechce vláda protlačit silou, ale chce dosáhnout co nejširší shody s opozicí i sociálními partnery.
-----
Dodatečně dopisuji - tohle jsem si všimla v textu až teď:
Odbory se staví proti záměru navyšovat důchodový věk. Volají po dřívějším důchodu pro lidi v náročných povoláních. Kritizují také případné snižování odvodů. Navrhují přehodnocení majetkových daní.

Naposledy upravené:
Fiala zopakoval, že ve veřejném prostoru se v souvislosti s reformou důchodů objevuje řada návrhů expertů či politických stran, které ale nejsou projednané. "Ve chvíli, kdy tento katalog nápadů koaličně projednáme, můžeme začít mluvit o prvním návrhu důchodové reformy," uvedl premiér.

Podle něj platí opakované veřejné deklarace, že důchodovou reformu nechce vláda protlačit silou, ale chce dosáhnout co nejširší shody s opozicí i sociálními partnery.
Chacha, v tom případě jim Jurečka nějak trhá partu, ne? Vždyť on neustále dopředu už informuje, co bude ( tedy, možná že on tím jen podkopává tu pětikoalici aby ji zase - jak je u Lidovců zvykem- potom pohřbili?)
A tato vláda rozhodně nehodlá s někým o něčem jednat, udělat celospolečenskou diskusi apod.
Zákony jsou schvalovány pomalu tajně, návrhy projednávaných změn se špatně hledají. Neprobíhá žádná kontrola ani mééédii ( dříve nemyslitelné), zákony jsou projednávány ve zrychleném režimu atd...Pokud takto Fialenko reaguje, tak je vidět, jak ho zlobí, že se o tom vlastně diskutuje a že se veřejnost něco dozvídá dopředu.

A ještě nějaké novinky z našeho msm...
Česko odebere Rusku majetek, který patřičně neslouží....
Česko odebere Rusku majetek, který patřičně neslouží, a utne staré smlouvy
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/...ozemky-nemovitosti.A230217_140805_domaci_vank
Však my ty hluboké příkopy, které jsme vykopali ještě prohloubíme, tak slibujeme....ach jo.
Také mě napadlo co s tím majetkem bude - něco se počesku pod rukou zřejmě za levno prodá a zbytek by se třeba mohl dát US armádě, až tu bude, ne? ( podle Bobo tu možná budou chtít mít vlastní obchody, rekreační střediska, školící střediska, sklady do kterých nikdo nebude moci ani juknout atd....a hodně budov z tohoto by se hodilo). ( Bobo předpokládá, že u nás bude podepsána stejná dohoda jako na Slovensku - kde už není tajná. U nás je neveřejná- takže u nás to bude stejné nebo horší...)
Já si říkala, kdypak začne guvernér ČNB někomu vadit a je to tu....
z textu:
Nezávislost centrální banky je ta zdaleka nejdůležitější podmínka úspěšné realizace měnové politiky. Přesto u nás může být ohrožena. Problém představuje především způsob volby členů bankovní rady, kterou jmenuje jediný člověk v zemi. Jako ukázkový příklad nebezpečí koncentrace moci nám poslouží loňské jmenování nového guvernéra ČNB.

Naposledy upravené:

Z Napajedel odvezli koně, budoucnost chovu anglických plnokrevníků je nejistá​

z textu:
"Chov v hřebčíně v Napajedlích na Zlínsku, který měl nejstarší tuzemský chov anglických plnokrevníků, zřejmě skončí. Na sociálních sítích se objevily informace o ukončení činnosti hřebčína a odvozu koní. Bývalá ředitelka hřebčína Margita Balaštíková, která je poslankyní za hnutí ANO, o odvozu zvířat ví a řekla, že budoucnost hřebčína nezná."
" Hřebčín vznikl v Napajedlích zásluhou Aristida Baltazziho v roce 1886. Dlouhá léta byl nejúspěšnějším chovatelem anglických plnokrevníků v České republice."
" majitelem hřebčína je společnost Sygnum Otrokovice..."
Sygnum = znamení, příznak, označení...

Aristides Baltazzi ( mimo jiné politik v RU)
Na Moravě vedl spolu s Felixem Vetterem z Lilie Stranu středního velkostatku
"Strana středního ( konzervativního) velkostatku byla stranou pro starobylé šlechtické rody, nově nobilitované šlechtice, bohatou vrstvu podnikatelů, bankéřů, kláštery a průmyslové podniky...."
cituji z tohoto zdroje:

a zde

​

Naposledy upravené:
Třeba to psaní odborům k něčemu bylo, i když, že by byl Středula schopen ( a ochoten ) něco dotáhnout do konce, pochybuji.
Dnes mluvil Středula v televizních novinách velmi dobře, že braní důchodcům je protiústavní. Volně ho cituji "Důchodci nemohou za to, že vlády zadlužili zemi, oni ty problémy nezpůsobili, to ty vlády". A zdůrazňoval, že na to mají nárok a upozorňoval, že vláda to chce rychlými rozhodnutími obejít.

Naposledy upravené:
Tady je celé prohlášení Středuly a Samka

Naposledy upravené:
Čo vieme o útoku Ukrajiny proti Rusku? Napríklad aj to, že Praha o ňom vedela dávno pred ruskou operáciou. A vyzerá to tak, že ho aj podporovala
-že o útoku, ktorý zamýšľal kyjevský režim, veľmi dobre vedeli vo Washingtone a aj v centrále NATO. Podľa správ ruskej rozviedky, zverejnených ešte minulej jari, čas „Č“ na útok bol stanovený na 8. marec 2022. (Žeby darček na MDŽ?)

Čo vieme o útoku Ukrajiny proti Rusku? Napríklad aj to, že Praha o ňom vedela dávno pred ruskou operáciou. A vyzerá to tak, že ho aj podporovala
-že o útoku, ktorý zamýšľal kyjevský režim, veľmi dobre vedeli vo Washingtone a aj v centrále NATO. ...
Dá se někde ta v článku zmiňovaná dohoda najít? Nedaří se mi...

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom