• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy zo Slovenska 2026

Taraba je šokovaný, že SNS sa chce spojiť s PS pri jeho odvolávaní​

Zdroj: https://www.facebook.com/watch/?v=1746359083109097

Pozn.: Tak sa zdá, že ešte nie je hotovo. Donedávna som si myslel, že kpt. Danko má už aspoň ako tak všetkých 5 pohromade. Zdá sa, že to je nielen vôl, ale ešte k tomu je mu úplne jedno, čo bude so Slovenskom aj napriek všetkým svojím rétorickým hračkám. No čo ... okrem toho, že sa polepšil v rečovaní, tak sa zdá, že asi už v ničom inom. Len neviem, či za túto jeho mozgovú obrnu môže jeho verejne preplesknuté levie EGO, alebo sú tam v popredí zákulisné záujmy jeho majiteľov, prípadne kombinácia "aj-aj". Malíková bola posledná, ako-tak schopná predsedníčka SNS. Jano SloPa robil strane len hanbu a kpt. Danko je pomerne ľahko ovládateľný hlupák.

Naposledy upravené:

Taraba je šokovaný, že SNS sa chce spojiť s PS pri jeho odvolávaní​

Zdroj: https://www.facebook.com/watch/?v=1746359083109097

Pozn.: Tak sa zdá, že ešte nie je hotovo. Donedávna som si myslel, že kpt. Danko má už aspoň ako tak všetkých 5 pohromade. Zdá sa, že to je nielen vôl, ale ešte k tomu je mu úplne jedno, čo bude so Slovenskom aj napriek všetkým svojím rétorickým hračkám. No čo ... okrem toho, že sa polepšil v rečovaní, tak sa zdá, že asi už v ničom inom. Len neviem, či za túto jeho mozgovú obrnu môže jeho verejne preplesknuté levie EGO, alebo sú tam v popredí zákulisné záujmy jeho majiteľov, prípadne kombinácia "aj-aj". Malíková bola posledná, ako-tak schopná predsedníčka SNS. Jano SloPa robil strane len hanbu a kpt. Danko je pomerne ľahko ovládateľný hlupák.

Súhlas, Danko sa úplne utrhol od reality. Tlačí vládu svojimi tvrdohlavými krokmi k predčasným voľbám a seba k politickej minulosti (aj so SNS), ale vinu zvaľuje na iných. Pričom sám to robí len kvôli kšeftom, aby si niečo ešte urval pre seba, ak bude mať svojho človeka na ministerstve.

Ja to vidím tak, že Taraba si buduje politickú budúcnosť ako prípadný premiér, preto sa nechcel pošpiniť pochybnými zásahmi do tendrov, do ktorých ho tlačil Danko, aby z toho SNS niečo mala. (Ako to robili na Ministerstve športu, keď tam mali Keketiho) A tak robil tendre podľa seba, aby si urobil hlavne dobrú reklamu pre seba. V tomto sa pred Dankom postavil na zadné po prvýkrát. Po druhé sa postavil na zadné, keď povedal, že neodstúpi.
Ak by poslušne odstúpil, tak by jednak v očiach voličov prijal na seba niečo ako pochybenie, za niečo čo neurobil. Ak by poslušne odstúpil, tak by jednal ako podriadený člen tímu. No od jedná dominantne, čo zodpovedá tomu, že sa cíti byť budúcim predsedom nejakej strany, ktorá si počas posledných troch rokov na ministerstve vybudovala určitú značku reklamy.
Po takejto rebélii ho žiadna zo strán do svojho tímu nezoberie, bol by rizikom, lebo tam, kde už jeden predseda je, sa predpokladá od ostatných členov podriadenosť a poslušnosť. Toto pravidlo Taraba porušil, takže môže preraziť len ako predseda novej strany, ku ktorému sa pridajú všetci predsedovia a primátori obcí, ktorých obciam a mestám reálne pomohol, na rozdiel od iných politikov.
Robert Fico a Smer nemá na výber, než vabank. Buď niekto z dvojice Danko/Taraba ustúpi (lebo opak znamená návrat do parlamentu rebelov, ktorí zoberú koalícii väčšinu), alebo bude musieť spojiť prijímanie dôležitých zákonov s hlasovaním o dôvere vlády. Ak to tu zlyhá, tak vláda padne a budú predčasné voľby. SNS bude pochovaná ale PS s najväčšou pravdepodobnosťou vyhrá voľby a zrejme bude mať aj väčšinu.
A ak voľby v januári, nie v lete, aby nikto z rebelov nemal čas na predvolebnú kampaň, čo je trest za pád vlády.

Naposledy upravené:
Po takejto rebélii ho žiadna zo strán do svojho tímu nezoberie, bol by rizikom, lebo tam, kde už jeden predseda je, sa predpokladá od ostatných členov podriadenosť a poslušnosť. Toto pravidlo Taraba porušil
Lenže Taraba nebol a nie je členom SNS, on a ďalší len boli na na kandidátke SNS.
Novú stranu zakladať nebude, na to nie je čas. A ak by sa mal stať predsedom strany, tak to bude Právo na pravdu.

A ak by sa mal stať predsedom strany, tak to bude Právo na pravdu.
Naozaj si myslíš, že trol ako Zoroslav si namiesto seba dá do strany človeka, ktorý tvrdohlavo stojí na pozíciách, ktoré sú preňho (a v danom prípade aj pre národ) dôležité? A že Taraba pôjde do riadenia objektu, kde by musel robiť odpočet ako manažer Zoroslavovi? Stále veríš, že Právo na Pravdu je projekt, ktorý má po 2027 umožniť Ficovi vládnuť?

Naposledy upravené:
@jardob , myslím, že si to celkom pekne vylíčil. Ťažko povedať, či k pádu vlády dôjde, alebo nie. Osobne tipujem, že nie. Fico už podal k Pellegrinimu stiahnutie odvolania Tarabu. A ťažko je prorokovať aj to, či kpt. ustúpi, alebo neustúpi. Keď je človek zaťato tvrdohlavo hlúpy, ďalej si pôjde svoje (viď Ha-Rabín a KotLEBA) aniž by sa obzeral príliš na dôsledky a na to, aká je celková situácia, nie iba zisk na jeho vlastnom pieskovisku. Takto isto zmýšľa kopec VOLičov národných strán. Lebo vidia len svoj bachor teraz hneď, ale už nevidia, čo na nich čaká za obzorom, a to, že kým teraz si chvíľkovo vybijú svoju zlosť a naplnia si svoje bachory hlúposťami, o ktorých si mysleli, že sú dôležité, zajtra budú ešte nasratejší, a to, čo dneska požrali, nielenže zajtra budú musieť vydáviť (vrátiť), ale ešte k tomu budú dlhodobo hladovať a platiť vlastnou krvou. Ja toto nemôžem pochopiť. Ako môže byť niekto taký na hlavu. Aj len medzi bežnými ľuďmi. Čo je preňho vlastný bachor viac, jak X-násobnou skúsenosťou už potvrdená budúca "vybidržka".

1790654191118.webp

Prezident Ficovej žiadosti vyhovel.

Kapitán na mikrofón povedal, že poslancom pri hlasovaní dáva "slobodu", t. j. každému povie, aby hlasovali podľa svojho vlastného svedomia. I toto môže byť pretlakový ventil, kedy on si zachová tvár napriek výprasku, ktorý dostal od Tarabu a Fica. Nebude musieť vysvetľovať, prečo ustúpil a zároveň jeho poslanci odvolanie Tarabu nepretlačia. Pokiaľ takúto možnosť nevyužije(ú), tak on osobne bude druhým Matovičom na Slovensku s IQ húpacieho koňa, a SNS skončí v zabudnútí, lebo pri úspešnom hlasovaní s PSkom (a je jedno akom!) ich už nikto normálny voliť viac nebude.

Naposledy upravené:
No je tu ešte jedna možnosť - vstup do SMERu a vystriedanie Fica na pozícii premiéra.
…a vlastne ešte jedna - vystriedať Danka na pozícii šéfa SNS… - to ma len tak teraz napadlo.
Tých možností je, áno, viac, ale:
1. SMER nebude meniť predsedu, Fico je ako káder momentálne nenahraditeľný,
2. vystriedanie Danka na pozícii predsedu SNS by bolo ideálne, vyššie som tiež na to narážal, otázka je, či "mecenáši" na to pristúpia, keďže Danko zjavne háji ich záujmy, a v ťažení proti Tarabovi mu to zatiaľ moc nevychádza,
3. vstup do SMERu, to by možno prichádzalo do úvahy, otázka je, či sa nezamýšľa (a aj on sám) s ním ešte niečo inšie.

ja som písal o striedaní na pozícii premiéra, nie predsedu.
Fico podľa mňa spraví to, čo spravil Orbán - stiahne sa do zákulisia.
Je to ako cez kopirák Mečiar bol z vlády za VPN odvolaný v roku 1991 bol som na základnej škole vtedy ale pamätám si to dosť dobre a ľudia písali petície proti tomu odvolaniu a v dôsledku toho neskutočná popularita a teraz Taraba čakám to isté,no a ďalšia dobrá vec SNS neprepadnu tie 4 percenta vo voľbách lebo získa 0,5

• Súhlas
Reactions: T.
ja som písal o striedaní na pozícii premiéra, nie predsedu.
Fico podľa mňa spraví to, čo spravil Orbán - stiahne sa do zákulisia.
Ja som písal o tom, že nebude meniť predsedu, ergo predseda najsilnejšej strany vyhrajúcej voľby = premiér. Ale rozumiem. Myslím si však, že Taraba nebude premiérom, keď Fico nebude prezidentom. Pokiaľ by bol Fico prezidentom, chápal by som jeho výmenu a nahradenie Tarabom. Lenže ... Toto je na dlhé lakte = nepravdepodobné minimálne do konca mandátu Pellegriniho. Okrem toho by to znamenalo o dosť vyššie kádrové zmeny vo vzťahu k suverenite, ktoré zrejme nie sú želané z vyšších priečok hierarchie moci. SR by sa dostala do moc veľkého "rozletu".
Čo sa týka výmeny iba na poste premiéra, na to Taraba ešte nemá. Minimálne nie budúcich pár rokov, okrem toho, ako som písal, nie je dôvod, aby "oráč menil pri pluhu sýteho, silného a v orbe skúseného a vycvičeného ťažného koňa za síce mladého, ale zatiaľ ešte nie tak skúseného jazdeckého plnokrvníka".
Resp. možno len ja také dôvody nevidím, a budem rád, ak sa o ne so mnou podelíš, možno mi niečo uniká.
Čo sa týka Orbána, to, že sa dočasne stiahol, neznamená, že to tak ostane na furt. Fico bol stiahnutý dočasne ako prvý. Vrátil sa. Nasledoval Babiš a Fiala bol český Matovič. A Babiš sa tiež vrátil. Orbán je v tieni ako tretí. Maďarským Matovičom je Magyar. A je pravdepodobné, že sa Orbán vráti tiež.

Naposledy upravené:
Kapitán na mikrofón povedal, že poslancom pri hlasovaní dáva "slobodu", t. j. každému povie, aby hlasovali podľa svojho vlastného svedomia. I toto môže byť pretlakový ventil, kedy on si zachová tvár napriek výprasku, ktorý dostal od Tarabu a Fica. Nebude musieť vysvetľovať, prečo ustúpil a zároveň jeho poslanci odvolanie Tarabu nepretlačia. Pokiaľ takúto možnosť nevyužije(ú), tak on osobne bude druhým Matovičom na Slovensku s IQ húpacieho koňa, a SNS skončí v zabudnútí, lebo pri úspešnom hlasovaní s PSkom (a je jedno akom!) ich už nikto normálny voliť viac nebude.
danko svojím krokom postavil koaličných partnerov pred skoro nemožnú voľbu a veľmi im zúžil manévrovací priestor. Ináč by to vyzeralo ak by odvolali Tarabu na dankov návrh. Dobre podporila ho opozícia. Avšak, ešte aj v tejto vypätej chvíli je danko korunovaný hlupák. Opozícia mu ponúkla záchranné lano kedy z toho mohol pohodlne vykorčuľovať. Mohol povedať, že toto je problém sns-ky a tarabu a nebude sa zúčastňovať opozičných hier. Avšak ten hlupák podporil opozičný návrh. Áno sns-ka má málo ľudí a sama by tento návrh v parlamente nepretlačila (ak by nebola dohoda) a preto mal danko hľadať iné spôsoby ako to urobiť. To čo spravil danko je jasné porušenie koaličnej zmluvy. Sám som zvedavý ako to celé dopadne, avšak hlupák danko si musí byť vedomý jednej veci, že v parlamente mu neprejde ani jeden návrh. A to je dosť dobrý dôvod na ďalšiu vládnu krízu.

A to je dosť dobrý dôvod na ďalšiu vládnu krízu.
Naposledy pár mesiacov dozadu, si vybavujem, že Fico dal jasné varovanie všetkým koaličným "partnerom", pred ďalšími excesmi. Zdá sa, že to nezabralo, resp. si myslím, že Dankova hlupáckosť nie je jediným hýbateľom na šachovnici koalície, v pozadí SNS. Tí, čo vlastnia (sponzorujú) strany, predsa musia vedieť, koho majú za volantom. SNSka s Dankom ide dlhodobo dole nosom. Buď je to chyba, alebo cieľ. Ako rozlišujúci prostriedok medzi týmito dvoma stavmi môžeme použiť aktuálnu Dankovu kolaboráciu s PS.

danko svojím krokom postavil koaličných partnerov pred skoro nemožnú voľbu a veľmi im zúžil manévrovací priestor. Ináč by to vyzeralo ak by odvolali Tarabu na dankov návrh. Dobre podporila ho opozícia. Avšak, ešte aj v tejto vypätej chvíli je danko korunovaný hlupák. Opozícia mu ponúkla záchranné lano kedy z toho mohol pohodlne vykorčuľovať. Mohol povedať, že toto je problém sns-ky a tarabu a nebude sa zúčastňovať opozičných hier. Avšak ten hlupák podporil opozičný návrh. Áno sns-ka má málo ľudí a sama by tento návrh v parlamente nepretlačila (ak by nebola dohoda) a preto mal danko hľadať iné spôsoby ako to urobiť. To čo spravil danko je jasné porušenie koaličnej zmluvy. Sám som zvedavý ako to celé dopadne, avšak hlupák danko si musí byť vedomý jednej veci, že v parlamente mu neprejde ani jeden návrh. A to je dosť dobrý dôvod na ďalšiu vládnu krízu.
Otázka :
Je to od kapitana jeho vlastná , nemudra voľba , alebo plní to čo mu niekto nariadil. Kto vlastne kapitana pasie?

Otázka :
Je to od kapitana jeho vlastná , nemudra voľba , alebo plní to čo mu niekto nariadil. Kto vlastne kapitana pasie?
na hodnotenie situácie je ešte skoro. Dneska bol v blave nemecký minister zahraničných vecí. Počkajme si na vyjadrenie Fica. Tón jeho dnešného vyjadrenia bol pomerne ostrý. Možno je to hra na niekoľko prihrávok, šachová partia. Indícii je veľa. Ťažko povedať, ale čas kedy to urobil danko je veľmi zlý a toto bolo to posledné čo sme potrebovali.
Je tu však ešte jedna možnosť. Ak padne vláda, čiže bude v demisii, tak má určité obmedzenia na veci, ktoré môže prijímať. A to aj na medzinárodnom fóre. Ak to tak bude, tak ps-ko sponzori nepochvália

Ja sa spýtam inak: je Danko skutočne taký hlupák, alebo sa tu bravúrne zinscrnovalo divadielko pre plebs? Resp. vyžil niekto len Dankovu hlúposť?
Zhrňme si to:
1. Vyzerá to tak, že Taraba na MŽP spravil to podstatné: hlinikáreň, železiareň, Málinec a mnoho iného - v podstate sa veľa vecí pohlo ďalej.
2. Fico už dávnejšie vyhlásil, že široké koalície sú prekážkou pre efektívne vládnutie.
3. Posledné voľby neumožnili vytvoriť ústavnú väčšinu, koalícia má len tesnú väčšinu, a aj preto sa jej nedarí presadiť veľa potrebných vecí. Navyše ministri HLASu tiež nie sú bohviečo a bývalým kauzárom SMERu v HLASe dosť narástli krídla. Šutaj-Eštok nenaplnil nádeje, ktoré sa doňho vkladali, polícia je v rozklade a okrem násilnej trestnej činnosti sa nevyšetruje nič, je stopka na ekonomické trestné činy.
4. Fico vyhlásil, že je na predčasné voľby pripravený. V januári.
5. Opozícia rátala, že predčasné voľby budú už v septembri/októbri, a preto vyzrieskala kopu prachov na bilbordy už začiatkom leta…
Usudzujem, že Fico rátal s predčasnými voľbami, no ich načasovanie si ponechal vo vlastnej réžii.
Vidím to na predčasné voľby.
A podľa ich výsledkov sa rozhodne: buď zloží vládnu koalíciu s ústavnou väčšinou, ale to zabalí…

Naspäť
Top Bottom