• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Umelá inteligencia

Autori popisujú tento proces ako kognitívny úpadok - nepoužívanie rozumu vedie bez používania AI ku strate schopnosti robiť zvrchované rozhodnutia a riadiť vlastný život, pretože ona ti vždy pomôže - čo si obliecť, kúpiť, akú hudbu počúvať. Ľudia stratia schopnosť vytvárať si vlastné preferencie a názor bez asistencie UI.
To je ako riziko úplne viditeľné a citeľné:
Lebo nerovnovážny vývoj človeka s dôrazom na racio práve spôsobil to, čo je. A schopnosti mysle sa nezvyšujú vyrábaním barličiek. Racionálna bytosť žije pre harmóniu. Myseľ a jej schopnosti sú nástroj a nie cieľ. Pokiaľ je myseľ a jej schopnosti cieľ, tak bytosť je ANTIracionálna.
Jednoducho momentálne je to ďalší samopal v rukách opice.
Z psychologického hľadiska je to zameriavanie pozornosti na riešenie svojich problémov von. Lenže prax dlhá ako samo ľudstvo ukázala dostatočne presne, že takto sa veci riešiť nedajú. Pretože vznikajú dnu. V hlave človeka, ktorá sa snaží omotať pradivom čiastočnej chvíľkovej úľavy jeho vnútorné bloky, nedostatky a emocionálne ťažké traumy. Toto sa naučí od decka a v dospelosti už len replikuje svoje konanie väčšinou, pokiaľ nie je schopný nájsť cestu späť, čo nie je úplne ľahké, pretože to vyžaduje osvojiť si teóriu a potom s ňou aj prakticky pracovať a meniť sa - liečiť sa. To totiž vyžaduje pozornosť a energiu dodávať. Používanie barličiek nežiada nič. Iba voľný pád - nechať sa ťahať.

Kalkulačka je tiež len barlička.
Škodlivá vtedy, ak človek si zvykne aj jednoduchú aritmetiku počítať na nej.
No užitočná na zložité výpočty, ktoré by ručne zabrali veľa času s rizikom chýb.
Vcelku by tie zložité výpočty neboli potrebné, keby sme svoju myseľ rozvíjali harmonickým spôsobom, pretože by dokázala také veci, na ktoré si berieme kalkulačku. Ostatne, tieto výpočty by odpadli, pretože by sme nebudovali technokratickú civilizáciu, v ktorej sú takéto ťažké výpočty nevyhnutné a svoju energiu by sme venovali iným veciam, než množinám "mŕtvych čísel". S týmto som aj písal o barličkách. Je jedno či kalkulačku používaš na to, alebo na to. V každom prípade to redukuje schopnosti tvojej mysle dosiahnuť presný výsledok bez kalkulačky. A spôsobov sa vždy nájde viac. Ako príklad dám Nikola Teslu. Ten neuvažoval v bežných rámcoch. A preto sa posunul tam, kam sa v bežných rámcoch posunúť nedalo.

Vcelku by tie zložité výpočty neboli potrebné, keby sme svoju myseľ rozvíjali harmonickým spôsobom, pretože by dokázala také veci, na ktoré si berieme kalkulačku. Ostatne, tieto výpočty by odpadli, pretože by sme nebudovali technokratickú civilizáciu, v ktorej sú takéto ťažké výpočty nevyhnutné a svoju energiu by sme venovali iným veciam, než množinám "mŕtvych čísel". S týmto som aj písal o barličkách. Je jedno či kalkulačku používaš na to, alebo na to. V každom prípade to redukuje schopnosti tvojej mysle dosiahnuť presný výsledok bez kalkulačky. A spôsobov sa vždy nájde viac. Ako príklad dám Nikola Teslu. Ten neuvažoval v bežných rámcoch. A preto sa posunul tam, kam sa v bežných rámcoch posunúť nedalo.
Samotná matematika a výpočty nie sú v žiadnom prípade zlé. Matematika je náuka o MIERE a tá je jednou zo zložiek MIM, teda prvotných zložiek stavby sveta. Kto dokonale ovláda matematiku, má veľmi blízko aj k chápaniu Vesmíru a stôp jeho Tvorcu.

Čisto biogénnu civilizáciu sme tu údajne už mali a skončila katastrofou Atlantídy. Potom prišiel pokus vybudovať technogénnu civilizáciu, a zdá sa, že to speje opäť ku katastrofe. Prečo? Pretože v prvej aj druhej civilizácii nositelia rozumu stratili mieru. A bez miery sa harmonia mení na chaos a deštrukciu.

Inak ten náhly strach mnohých ľudí z UI (pravdepodobne prameniaci z tvorby Hollywoodu) vyznieva trochu zvláštne na pozadí toho, že manipulácia ľudí nezačína zrodom UI, ale prebieha a prebiehala už dávno:
Napr. cez sociálne siete, ktoré programovo ľuďom podsúvajú to čo chcú a iné príspevky upozaďujú...
Cez televíziu, tam ten zombi vplyv nabral gigantický charakter v posledných desaťročiach. Ľudia sú nenormálne magorení cez televíziu.
Pred televíziou a rozhlasom sa magorením ľudí zaoberali cirkvi.
Takže ak sa denno-denne manipulovaný človek zrazu začne báť, že nejaký nový nástroj by ho mohol manipulovať, znie to trochu podivne.
PS: znie to tak, že je iba manipulovaný jedným manipulátorom proti inému manipulátorovi, lebo sám si nebol schopný nič doteraz všimnúť.

Naposledy upravené:
Ako príklad dám Nikola Teslu. Ten neuvažoval v bežných rámcoch. A preto sa posunul tam, kam sa v bežných rámcoch posunúť nedalo.
On mal údajne hlasy v hlave. Nie generované podvedomím, ale externé. Pravdepodobne astrálne bytosti, ktoré ho inšpirovali novými ideami.
Ale inak súhlas v tom, že nové veci často vznikajú vtedy, ak človek začne uvažovať neštandardne. Ak sa vymaní zo starých dogiem a axióm. Pretože "vedecký konsenzus" nie je vždy v súlade s realitou. Neraz býva od nej odtrhnutý. Preto treba preverovať aj axiómy.

Samotná matematika a výpočty nie sú v žiadnom prípade zlé. Matematika je náuka o MIERE a tá je jednou zo zložiek MIM, teda prvotných zložiek stavby sveta. Kto dokonale ovláda matematiku, má veľmi blízko aj k chápaniu Vesmíru a stôp jeho Tvorcu.
S tým súhlasím, nikde som predsa nenazval matematiku ako zlú a ani som si to nikdy nemyslel. Ale je Matematika a "matematika". Rovnako ako je Myslenie a "myslenie a aj Človek a "človek".
Čisto biogénnu civilizáciu sme tu údajne už mali a skončila katastrofou Atlantídy. Potom prišiel pokus vybudovať technogénnu civilizáciu, a zdá sa, že to speje opäť ku katastrofe. Prečo? Pretože v prvej aj druhej civilizácii nositelia rozumu stratili mieru. A bez miery sa harmonia mení na chaos a deštrukciu.
Mieru čoho stratili ale? Aj to je dôležité vedieť. Z akejkoľvek civilizácie môže narásť harmónia. Akurát v technokratickej, kde už ide čip nahradiť mozog človeka je to asi kus komplikovanejšie, keďže všetci vidia ten nezmysel, ale koľko je tých, ktorí sú schopní konať tak, aby táto ch**avec ostala zaM(i)ERAná tam, kde je a stačí? Najprv popremýšľame, či náhodou už sme mieru pre to, čo nevyhnutne nevieme robiť inak dávno nestratili?

Mieru čoho stratili ale? Aj to je dôležité vedieť. Z akejkoľvek civilizácie môže narásť harmónia. Akurát v technokratickej, kde už ide čip nahradiť mozog človeka je to asi kus komplikovanejšie, keďže všetci vidia ten nezmysel, ale koľko je tých, ktorí sú schopní konať tak, aby táto ch**avec ostala zaM(i)ERAná tam, kde je a stačí? Najprv popremýšľame, či náhodou už sme mieru pre to, čo nevyhnutne nevieme robiť inak dávno nestratili?
Áno, táto civilizácia, ak súdime podľa toho, kam speje (objektívnych cieľov), dávno stratila mieru... A mieru čoho? Neviem to celkom presne nazvať, keďže MIERU svetu (slovanské PRAV) predurčuje TVORCA sveta, a ja Jeho skutočný Zámer nepoznám. Ale môžem sa domnievať, že mierou je v každej konkrétnej situácii to, čo vedie ľudí, spoločnosť, prírodu k dlhodobému harmonickému rozvoju. A strata miery je také konanie, čo od dlhodobého harmonického rozvoja odvádza... (to čo vedie k dlhodobej disharmonii)

Dnes žijeme v techno-kracii (techno-vláda), keď technológie sú používané na zotročovanie ľudí. V Mŕtvej vode sa hovorí, že ľudstvo potrebuje prejsť od technokracii k eko-technogénnej spoločnosti, kde už technológie nie sú pánom nad ľudskými životmi, ale sú upratané na svoje miesto, aby iba slúžili a pomáhali. Nič viac.
Ale to sa dá len vtedy, ak sa svet zriekne elitarizmu, kde časť ľudí má démonické ambície ovládať iných ľudí a parazitovať na nich. Takíto ľudia budú vždy hľadať cesty, ako dosiahnuť svoje démonické ciele, a je jedno, či to bude v biogénnej spoločnosti pomocí čarovania, alebo v technogénnej spoločnosti pomocou hitech nástrojov. Ohnisko zla je v nezvládnutom démonizme časti ľudstva. Problém nie je ani v znalosti mágie, ani v znalosti technológií. Je v tom, že ľudia tolerujú, aby sa démonické bytosti drali na dôležité riadiace posty. Je to presne to isté, ako nechať rakovinu metastázovať. Potom sa dostane všade a zahubí telo.
Nezvládnutý démonizmus v spoločnosti je jej rakovina.

A strata miery je také konanie, čo od dlhodobého harmonického rozvoja odvádza... (to čo vedie k dlhodobej disharmonii)
Preto som sa vyjadril k UI ako k barličke. Je to, čo sa týka digitálnych technológií, už Xtá strata miery v rade. začalo to rádio-telegrafom. Rádio, telefón, televízia, farebná televízia, počítač ... niekde sme si mali na čas dať pauzu. Čo spravila väčšina ľudí. Drvivá? "JA chcem viac! JA chcem lepšie!"
Dnes žijeme v techno-kracii (techno-vláda), keď technológie sú používané na zotročovanie ľudí. V Mŕtvej vode sa hovorí, že ľudstvo potrebuje prejsť od technokracii k eko-technogénnej spoločnosti, kde už technológie nie sú pánom nad ľudskými životmi, ale sú upratané na svoje miesto, aby iba slúžili a pomáhali. Nič viac.
Tak by to malo byť, ale keďže:
Ohnisko zla je v nezvládnutom démonizme časti ľudstva.
A čo je to to "ohnisko zla"?
Každý ho má v sebe... это "Я":

Naposledy upravené:
A čo je to to "ohnisko zla"?
Každý ho má v sebe... это "Я":
Možno v Jungovej terminológii to dáva zmysel, ale mne sa takéto špinenie pojmu "JA" nepáči. Osobne vnímam "JA" ako niečo, čo vôbec nie je z tohto sveta. "JA" je "božia iskra", vedomie duše... V tejto inkarnácii je len divákom života Janka Mrkvičku, jeho psychiky a tela, osudu, ktorý formuje jeho psychika a jeho okolie. "JA" je to, čo sa inkarnuje do tela a psychiky a nemá nič spoločné s tým, kým sme v tomto živote a aký sme. "JA" (duša) má inú pamäť (oveľa širšiu z množstva životov) a inú mravnosť/charakter (sformovaný množstvom inkarnácií) než má Janko Mrkvička na tejto Zemi.

Preto hovorím, že ohnisko toho zla je v démonizme bytosti. A KSB hovorí o tom, že tak ako sa rozvíja telo, tak sa rozvíja aj psychika, postupne prechádza od zvieracieho typu v rannom detstve (fokus na biologické potreby), cez biorobotický režim (drezúra kultúrou), cez démonický režim (keď sa jedinec vymani zo závislosti na inštinktoch a kultúre a dáva na vlastný rozum a záujmy) až k Človečiemu režimu.
Niekto sa zasekne na zvieracom, niekto na biorobotickom, a niekto na démonickom, a takto ostáva trvale. Ak to neprekoná do puberty, potom je to už zložité.
Cieľom je preto vyvinúť takú subkultúru, ktorá by vychovávala Človekov ešte pred pubertou. No v prvom rade musíme zvíťaziť sami nad sebou. Potom môžeme byť príkladom pre potomkov.

Naposledy upravené:
"JA" (božia iskra, vedomie duše) väčšiny ľudí je počas inkarnácie tak vžité do deja, do života človeka v tele, že sa s ním a jeho psychikou úplne stotožňuje. Ak počuje výraz JA, tak si myslí, že reč je o "Jankovi mrkvička" (tele a psychike človeka v tomto svete). No reálne JA (zdroj vedomia) je ďaleko za touto inkarnáciou. A väčšina z ľudí nemá prístup ku globálnej pamäti, nepamätá si kým je mimo telo, aký má tam charakter a mravnosť. Napriek tomu však nie je JA ako JA. Ak sa za JA považuje psychika človeka, jeho podvedomie, tak to je niečo celkom iné, ako globálne JA (to ozajstné živé JA, nie inkarnovaná rola).
Podvedomie je časť psychiky, a psychika ako celok (biopole) je tiež časť hmoty (jemná hmota - svet polí) do ktorej sa inkarnujeme. Podobne ako do tela (hrubej hmoty). Jemná ani hrubá hmota nie je živá (nie je schopná vnímať obrazy, zvuky. To žiadny algoritmus nedokáže). Živý je len Boh - vedomie (božie iskry sú čiastočky božského vedomia, ktoré sa dokážu inkarnovať). Boh nie je algoritmus, Boh len pracuje s algoritmami.

Naposledy upravené:
takéto špinenie pojmu "JA" nepáči.
Preto som to "ohnisko zla" dal do úvodzoviek prvýkrát a dávam ho do úvodzoviek aj tu. Nešpiním ho. Iba zdôrazňujem, že máme tendenciu zlo vnímať ako niečo samočinné. 3tiu entitu mimo nás, s ktorou nemáme nič spoločné. Pritom je to niečo, čo sa deje skrze nás a "JA" je ten, kto tomu dá, alebo nedá priechod/prejav vo svete.

Preto som to "ohnisko zla" dal do úvodzoviek prvýkrát a dávam ho do úvodzoviek aj tu. Nešpiním ho. Iba zdôrazňujem, že máme tendenciu zlo vnímať ako niečo samočinné. 3tiu entitu mimo nás, s ktorou nemáme nič spoločné. Pritom je to niečo, čo sa deje skrze nás a "JA" je ten, kto tomu dá, alebo nedá priechod/prejav vo svete.
Ano, zlo sa prebúdza v každom z nás-ľudí a všetci potrebujeme nad ním zvíťaziť. A niekedy sme tak zblbnutí kultúrou, že kopu zlých vecí už ani nevnímame ako škodlivé.

Naposledy upravené:
Ano, zlo sa prebúdza v každom z nás-ľudí a všetci potrebujeme nad ním zvíťaziť. A niekedy sme tak zblbnutí kultúrou, že kopu zlých vecí už ani nevnímame ako škodlivé.

Prečo už zlo vnímame ako bežné?​

• Zvyk a všadeprítomné pokušenie: Človek si zvykol na myšlienkové formy, ktoré sú nízke. Ak je celé okolie vlažné a morálne otupené, jednotlivec prestáva vnímať jemné varovné signály svojho svedomia (ducha). To, čo je nesprávne, sa stáva „normálnym“, pretože to robia všetci. Čo ma nepáli. to nehasím
  • Obmedzenie na len viditeľné : Systém vzdelávania nás učí sledovať len to, čo je viditeľné a merateľné. Duchovné zákony, ktoré fungujú neomylne (ako zákon sejby a žatvy), však nevidíme okamžite, a preto nad nimi mávame rukou, kým nie je neskoro. A duchovno a ezoterika sa pokladajú za pole neorané, mnohí si tam vymýšľajú...
  • Zatemnenie citu: Cit je ako „anténa“ ducha. Ak je tento cit pochovaný pod nánosmi rozumových špekulácií a vplyvom spoločenského tlaku, človek stráca schopnosť rozlišovať medzi dobrom a zlom. Cit tuším zostal len vo vážnej hudbe a starých dielach...

Rozdiel medzi prirodzenou a umelou inteligenciou

Zdá sa, že ľudia bežne nechápu/nevedia rozlíšiť rozdiely medzi prirodzenou a umelou inteligenciou v písanom texte.
- prirodzená inteligencia je tvorivá po všetkých stránkach,
- umelá inteligencia je naprogramovaná iba po niektorých stránkach,
- prirodzená inteligencia vie prejaviť v texte emóciu,
- umelá inteligencia prejavuje chladné naprogramované racio, ak sa snaží vložiť do vety emóciu, syntax vety nie príliš zodpovedá emočnému naladeniu prirodzenej inteligencie - dá sa pomerne dobre odlíšiť, pretože tam pomerne dobre vidno z vybratých slov práve ten program,
- prirodzená inteligencia vie zareagovať prakticky na všetko,
- umelá inteligencia vie zareagovať iba na to, na čo je naprogramovaná, keď sa to, na čo má zareagovať vymyká rámcu programu, píše len vágne naprogramované frázy - obaľuje zmysel toho, na čo by mala zareagovať,
- prirodzená inteligencia dokáže písať rozvité vety v kratších, dlhších i veľmi dlhých súvetiach tak, aby sa v nich nestrácal zmysel napísaného,
- umelá inteligencia má problém tvoriť dlhšie súvetia tak, aby zmysel napísaného ostal zachovaný - tápe pretože jej stroj je obmedzený program a nie bezodná nekonečná tvorivá myseľ napájaná dušou,
- prirodzená inteligencia organizuje štruktúru textu jednoducho, alebo aj zložito - podľa potreby toho, čo potrebuje odovzdať ostatným,
- umelá inteligencia sa spravidla prejavuje šablónovitým postupom pri organizácii textu,
- prirodzená inteligencia používa najrozličnejšie kombinácie jednoduchých či zložitých slov a odborných výrazov, prispôsobuje ich použitie a syntax prostrediu, ktorému písaný text odovzdáva,
- umelá inteligencia používa veľmi často kombinácie zložitých slov s ťažšie uchopiteľným/príliš všeobecným/abstraktným zmyslom a odborných/cudzích výrazov, kvôli čomu je oveľa ťažšie chápať zmysel toho, čo "chcela" povedať,

Pozn.:
Zatiaľ toľko. Niekto ma možno doplní. Upozorňujem, že tieto prvky treba hodnotiť ako celok! T. j. oni spolupôsobia, a tak nech nikto nevytrháva jednotlivú časť z toho, čo som napísal a nehodnotí to samostatne. Pri posudzovaní toho, či komunikuješ s umelou inteligenciou, alebo s prirodzenou je dôležité toto sito a jeho prvky vedieť vnímať ako spolupôsobiace faktory, pretože len tak sa dajú niektoré pomerne vymakané prejavy UI odlíšiť od prirodzenej inteligencie. Podstatné, čo som chcel povedať je, že človek s dušou môže úplne spoľahlivo a bezproblémovo tieto dve (vlastne len jednu, lebo to druhé nie je inteligencia v pravom slova zmysle, ale budiž ...) rozlíšiť. Záleží však veľmi na tom, či on sám je vyvážený dostatočne = používa v živote na hodnotenie vecí aj iné prvky svojej bytosti než len racio = chladnú rýchlu merkurickú myseľ, ktorá je krátka na prirodzené chápanie zložitejších javov, ale zato dokáže rýchlo reagovať, veľa bľabotať a človeka točiť v kruhu všelijakých navzájom medzi sebou kombinovaných výrazov, takže ten potom získava dojem, že sa baví s človekom a nie s UI. Dôležité v procese odlišovania UI od prirodzenej inteligencie je vedieť dobre pozorovať. Ale to taktiež súvisí s tým, že niektorí ľudia žijú len v raciu, a tak ich reč/myseľ krúti vvo víre používaných slov/myšlienok, ktoré nie sú schopní pozorovať zároveň aj s odstupom a ohodnotiť syntetickým pohľadom zmysel analytických rečí/myšlienok.

P.S.: Tu nejde reč o hapkajúcich robotoch s nedokonalým pravopisom. To dokáže odlíšiť každý, aj pomerne (s)prostý jedinec, pokiaľ je schopný rozoznať možnú mieru iných príčin takýchto chýb, akými sú napríklad dysgrafia a dyslexia.

Dodatok:
- prirodzená inteligencia je hravá, dokáže do písaného textu skrývať iný zmysel, dokáže vytvárať slovné hračky, vytvárať viac významových rád vo vete,
- umelá inteligencia je len program, hravosť jej chýba, lebo tú má len tvorca, nie tupý naprogramovaný klon, takže UI nedokáže sama odseba tvoriť viaczmyselné slová vety ani texty ani hrať sa so slovíčkami, ktoré niekto iný dokáže dešifrovať ako bolo zamýšľané,

Naposledy upravené:
Informácie sú ako rozsypané puzzle z tisícok dielov. A bez pomocnej ruky zabiješ strašne veľa času skladaním tejto mozajky. UI ti môže pomôcť tento čas skrátiť. V tomto je jej prínos. Ušetrí dlhé hodiny googlenia a triedenia informácií. Je to len nástroj. To, či bude užitočný alebo škodlivý, závisí na nás, používateľov nástroja.
Pro člověka, jeho mozek a získávání, či alespoň udržování si schopností a znalostí je to asi tak užitečné jako jet i 500 metrů autem pro malý až střední nákup, než aby použil nohy, pro nákup si došel a procvičil i zbytek těla při nesení nákupu zpět domů.

A myslíte, že tento "náš" matrix tvorí najvyšší ? Alebo sa niekto tiež iba učí ( tak ako aj my)
Na světe je spousta "původních" domorodých náboženství, která uctívají různá božstva, která je údajně měla stvořit (a celý svět), přičemž to dost přesně kopíruje šablonu z Hvězdné brány, kdy nějaký Goa'uld vysadil otroky na nějaké planetě, prohlásil se za jejich boha (Boha?) a ti přesídlení otroci věřili, že ten mrzký parazit je jejich Stvořitel.

Co se týče našeho Boha, tak už před nějakým časem jsem přemýšlel, zda je Bohem, respektive tím Nejvyšším jen v určité buňce mnohem většího systému a zdaleka není tím nejvyšším Nejvyšším a také "umí" dělat chyby.

Otevřený mrazák topí a my jsme si tím spolehlivě ochlazovali místnost, když byla porouchaná klima.
Mrazák odebírá teplo ze všeho, co je uvnitř, dlouhodobě. Zatímco teplo, které jde ven z mrazáku, či ledničky, průběžně větráme otevřením okna nebo klimatizací, takže uvnitř je v jakýkoliv moment více chladu než venku tepla.
Takže ano, mrazák místnost, vzhledem k tomu, že jeho efektivita není nikdy 100%, místnost skutečně ohřívá (až se přehřeje a může zkratovat a začít hořet), jenže pouze v případě, že ho zapneme a hned otevřeme a nebo že se po jeho otevření "chlad" již vyčerpal - vnitřek byl nasycen teplem stejnou měrou jako jeho okolí.
Krátkodobě tedy můžeme mrazákem místnost skutečně ochladit, pokud už běžel nějakou dobu zavřený a pokud ho nepřetížíme.

Naspäť
Top Bottom