SLAV_jan_in
Známy člen
- Okres
- Považská Bystrica
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Mňa skôr zaujala poznámka k budúcnosti EÚ po skončení vojny na Ukajine: “ ešte menej slobody a demokracie”.Róbert Fico k voľbe prezidenta: čas 10:00
Poviem to takto vtipne: Myslím, že skôr sa mi podarí obletieť na rakete zemeguľu, než aby sa stalo, že Ústavný súd zneplatní voľby v prospech Š. Harabína ...
"Načo ísť kľukato, keď môžem ísť priamo?"
Poviem to takto vtipne: Myslím, že skôr sa mi podarí obletieť na rakete zemeguľu, než aby sa stalo, že Ústavný súd zneplatní voľby v prospech Š. Harabína.
A čo sa týka pána Harabína, tak kým sa tvrdohlavo drží toho záškodníckejho hesla, že v prípade, ak nepostúpi do druhého kola, tak odporučí svojim voličom, aby zostali doma a nešli voliť v druhom kole, tak je pre mňa nevoliteľný ako nevlastenec.
...hesla, že v prípade, ak nepostúpi do druhého kola, tak odporučí svojim voličom, aby zostali doma... tusim slavjanin tu daval debaty Harabina tak tam toto poprel ze taky vyrok nepovedal ale povedal ze on ide vyhrat (ako vzdy) a novinari si tento vyrok vymysleli a ze nikdy neodznel. Budme spravodlivi.
Dobre, postavme to do roviny, kto je pre Fica prijateľnejší. Či Pellegrini, alebo Harabín. A tu sa nemáme o čom baviť, výborne to vystihol vyššie @Celovek, keď konštatoval, že Harabín by chcel Fica riadiť, nerozumie momentom, kedy Fico musí manévrovať (prípadne niektorý z členov vlády - Kaliňák napríklad) a skrátka kopne si ... Keď chcem spriahať páru koní, musia ísť zhruba obaja približne rovnakým krokom, a nie jeden rovno a ten druhý furt hajta/čihí, predbiehať, brzdiť, kúsať, kopať, ošívať sa ... Takáto cesta je pre furmana utrpením, a nielen preňho, ale aj pre ostatných na ceste.Dodávam, že obe tieto varianty pre Fica a Slovensko sú prijateľné
GP v tom má, si myslím, dosť jasno tiež. Svoju agendu vie robiť aj cez Harabína, ale treba si zvážiť (a on to má podľa môjho názoru dávno zvážené, inak by nedostal Harabín v posledných parlamentných 3 % ;-) ) s kým to pôjde hladko (Pellegrini), a s kým budeš mať na svoju agendu kopu roboty:otázka je preto, že čo na to GP.
Z Ktorých ty si vyňal len priamu reč.Čiže ciele GP sú v každom prípade splniteľné aj inou cestou ako len cez Pellegriniho. Moja otázka však stojí: "Načo ísť kľukato, keď môžem ísť priamo?"
Poviem to takto, v rukách neskúseného alebo neschopného Harabin je neriadená strela, ale v rukách skúsených alebo schopných je nálož na demolíciu. Ja ho beriem takto. A podobne beriem aj Matelka (hoci Harabin je príčetný).Dobre, postavme to do roviny, kto je pre Fica prijateľnejší. Či Pellegrini, alebo Harabín.
Prikladáš priveľký vplyv liberastom a eventuálne aj výsledkom parlamentných volieb. Ďalšou vecou je, že Tchorčokovi pomáha Matelko (do hrobu).GP v tom má, si myslím, dosť jasno tiež. Svoju agendu vie robiť aj cez Harabína, ale treba si zvážiť (a on to má podľa môjho názoru dávno zvážené, inak by nedostal Harabín v posledných parlamentných 3 % ;-) ) s kým to pôjde hladko (Pellegrini), a s kým budeš mať na svoju agendu kopu roboty:
A. odfiltrovať bezštruktúrny vplyv liberastov,
B. prinútiť Harabína poslúchať vyššie nadnárodné štruktúry.
Áno vyňal som, a snáď som teraz jasne povedal, že prečo som začal tak a čo bolo medzi riadkami a v zamlčaní v mojom predchádzajúcom príspevku.Z Ktorých ty si vyňal len priamu reč.
Otázka je, či "demolícia", ako to nazývaš, by začala už s príchodom Harabína, a tom práve nie som úplne presvedčený. Je tu niekoľko agiend, na ktorých záleží, a ktoré nie sú ešte dotiahnuté do konca.ale v rukách skúsených alebo schopných je nálož na demolíciu.
Nemám dôvod prikladať im menší vplyv, keďže skúsenostne sme skoro tam, kde pred COVIDom. (SKORO! ... nebrať doslovne). Už som tu uviedol, že Čapaňa mal vo voľbách vyše 1 000 000 hlasov. Čo ma má viesť k tomu, že v týchto voľbách ich bude iba 50 000 pre Tchorčoka? Že boli cinknuté? No boli, ale určite nie o 500 000. Možno to vyzerá, že kladiem dôraz na vplyv liberastov, ale pozri sa an to z opačného uhla pohľadu, snažím sa ich nepodceňovať. Podceňovanie je najhoršou možnou chybou, ktorú môžeš urobiť. Momentálne tu vládne atmosféra typu: "Hurá, ideme dopredu, patrioti vyhrávajú.", proste nadšenie. S minimálnou väčšinou v parlamente? S masmediálnymi a internetovými prostitútkami na palube? Nepodceňujem moc masmédií. A ani nepodceňujem vplyv "elity". Už to, že PS sa dostalo tak vysoko v posledných voľbách o niečom svedčí. A že im to pripísali? No a? Teraz už nemôžu "pripisovať"?Prikladáš priveľký vplyv liberastom a eventuálne aj výsledkom parlamentných volieb.
Nie som si istý, že o čom hovoríš, ale je hovorím o demolícií EU.Otázka je, či "demolícia", ako to nazývaš, by začala už s príchodom Harabína, a tom práve nie som úplne presvedčený. Je tu niekoľko agiend, na ktorých záleží, a ktoré nie sú ešte dotiahnuté do konca.
Podceňuješ tzv. alternatívu a fakt, že voľby 2023 PS neukradol aj napriek viditeľným a úprimným snahám zo strany močiara...Nepodceňujem moc masmédií. A ani nepodceňujem vplyv "elity". Už to, že PS sa dostalo tak vysoko v posledných voľbách o niečom svedčí. A že im to pripísali? No a? Teraz už nemôžu "pripisovať"?
Ano, to som si všimol tiež, no predtým ešte budú voľby prezidenta. A Slovexit možno spraviť nielen s Harabínom (áno aj s ním), ale aj s Pellegrinim.Mňa skôr zaujala poznámka k budúcnosti EÚ po skončení vojny na Ukajine: “ ešte menej slobody a demokracie”.
Fico pripravuje informačné pole k Slovexitu.
Budem veľmi rád, keď sa veci vyvinú viac pozitívne, než ako ich vidím. Demolícia EÚ je ďaleko, aj keď je blízko. O tom hovorím.Nie som si istý, že o čom hovoríš, ale je hovorím o demolícií EU.
Podceňuješ tzv. alternatívu a fakt, že voľby 2023 PS neukradol aj napriek viditeľným a úprimným snahám zo strany močiara...
Nie, neblúzni. Rétorika vo volebnej kampani, akejkoľvek, je vždy heslovitá, je to o zámere. SMER tiež pred voĺbami vyhlasoval, a je to na videách zdokumentované, že zruší Obrannú dohodu z USA. Len vtedy nepovedal kedy a a ako, pritom prvou medializovanou informáciou od vtedajšej opozície po jej podpísaní bolo to, že je prvých desať rokov nevypovedateľná. Čiže tiež len ohlasoval zámer, nie konkrétne kroky a termín.Mimochodom, hovorí o neutralite. Našej. ja neviem, či blúzni.
S tým, čo píšeš súhlasím. Nechcem tu nasilu zastávať SMER, pokiaľ viem, R. F. upresnil ešte pred samotnými voľbami k zmluve s Američanmi to, že to OTVORIA (podmienky zmluvy), t. j. budú sa snažiť tú zmluvu prehodnotiť v rámci možností, ktoré budú dostupné. A to je tiež na videu zdokumentované. Ale samozrejme, neberie sa to už v úvahu, lebo v úvahu sa berie masmediálne a "národovecky" iba to, čo sa niekomu páči, aby mohol tlačiť niekoho tam, kam potrebuje. Preto sa čudujem Harabínovi, ktorý teda vždy hovorí pravdu, a nikdy sa nemýli (podľa jeho vlastných slov), že si dovolí urobiť takéto silné vyhlásenie ak:Nie, neblúzni. Rétorika vo volebnej kampani, akejkoľvek, je vždy heslovitá, je to o zámere. SMER tiež pred voĺbami vyhlasoval, a je to na videách zdokumentované, že zruší Obrannú dohodu z USA. Len vtedy nepovedal kedy a a ako, pritom prvou medializovanou informáciou od vtedajšej opozície po jej podpísaní bolo to, že je prvých desať rokov nevypovedateľná. Čiže tiež len ohlasoval zámer, nie konkrétne kroky a termín.
A čo sa týka neutrality - stred Európy bude neutrálny, nebude ani vo východnom, ani v západnom vojenskom zoskupení. To preto aj tá iniciatíva Maďarska po prechode V4 na V2+2 s vytvorením zoskupenia Rakúsko, Maďarsko, Slovensko, Srbsko - takýto mohutný spolupracujúci celok bude schopný uchrániť svoju existenciu aj vlastnými silami. Preto do budúcna treba počítať s nejakou formou obnovy ZVS pre potrebu vytvárania aktívnych záloh, dopĺňajúcich existujúce profesionálne zložky.
Ja nie. Voliči SMERu a HLASu budú preferovať Pellegriniho. SNS a mnohí ďalší Harabina. Harabin touto rétorikou oslovuje kotlebovcov, voličov Republiky a všetkých radikálnejších voličov, pre ktorých je Pellegrini príliš umiernený, uhladený, “jamkatý”, Harabin oslovuje všetkých tých, ktorí sú sklamaní z toho, že sa poriadok v štáte nerobí takým tempom, aké po voľbách očakávali.Preto sa čudujem Harabínovi
Práve sa to deje, lebo tak Nemecko, ako aj Poľsko je v procese delenia s tým, že poľnohospodári a farmári sa búria proti nariadeniam vlád a EU. A na to aby EU sa udržala v tomto stave pokope by bola potrebné aby nielen v každom štáte bol aspoň jeden Putin, ale aj na všetkých úrovniach byrokracie EU tiež. A aká šanca je na to?Budem veľmi rád, keď sa veci vyvinú viac pozitívne, než ako ich vidím. Demolícia EÚ je ďaleko, aj keď je blízko. O tom hovorím.
A ja hovorím, že v našich prezidentských voľbách sa rozhoduje ako sa finalizuje rozpad EU, cez Pellegriniho a cez dlhé križovanie proti vetru t.j. z kopy "malých áno" vznikne jedno "veľké nie" alebo cez Harabina, že sa to rázne utne. A pre Slovensko a Fica obe možnosti sú prijateľné (neznamená, že aj dobré). Ďalšou vecou je, že ak by tam bol Tchorčok, tak nielen Slovensku, ale aj Európe hrozí katastrofa, lebo ten chlap je síce dostatočne chytrý aby plnil rozkazy, ale sám rozmýšľať nevie.Voľba poštou a zo zahraničia bolo ich "víťazstvo". A že to zároveň zodpovedá aj cieľom GP (guľa na nohe patriotov a hlavne FICOvi, ako aj ďalšia cielená diskreditácia) a mohlo im to byť aj len dovolené, to je i tak len v rovine špekulácie. No aj tu budem rád, keď sa Tchorčok nedostane do 2. kola. Nič si neželám viac.
Že sa to deje, to vidíme predsa všetci. Otázka je v akom časovom horizonte sa to Udeje (otázka rozdelenia, národných mien, a ďalších a ďalších naviazaných vecí), pretože to môže byť za 5 rokov. Ale môže to byť aj za rokov 20.A aká šanca je na to?
Kdeže. Momentálne ich reálna sila stačí akurát na to, aby sa "patrioti" príliš "nerozletovali. Pretože GP v strede Európy nepotrebuje ďalší suverénny štát na spôsob Ruska, a už vôbec nie, aby Fico, ktorý vládne rovnakou mocou ako Orbán, začal predbiehať Orbána v otázke toho, čo ako bude v budúcich spolkoch. Preto sa liberálna guľa na Ficovej nohe GP hodí. Momentálne sú neškodní, pretože sa zdiskreditovali dostatočne dosť na pár rokov. A okrem toho, priamo vo vláde má "kontrolný balík" akcií, pretože bez neho by táto vláda ani nevznikla. Tak toto si myslím! A k podvádzaniu, štruktúru GP stále tvoria aj oni. Je to súčasť systému. Vyhnúť sa tomu nebude skrátka možné. Jedine, že by do toho priamo štruktúrne zasiahli ľudia z vyšších priečok mocenskej pyramídy. A povedzme, že ich nechajú podvádzať toľko, koľko potrebujú, aby podvádzali. Tak by som to asi zhrnul.A ty v tomto kontexte naozaj myslíš, že GP nechá veci náhode a nechá liberál-fašistov beztrestne podvádzať a vyvádzať?!