Správy z Čiech

Nepříjde Vám to tak , že současný režim bude odinstalován přesně tak , jako režim v roce 1989 ?
Ty paralely jsou už nějakou dobu nepřehlédnutelné, a to nejen u tohoto procesu a nejen v našem národním měřítku. Váhám mezi dvojím možným vysvětlením: buď za tím stojí stejné struktury, nebo naopak hoši, kteří spolu mluví, dostávají ochutnat vlastní medicínu od protistrany. Sama z toho ovšem nemám příliš dobrý pocit, ty matrice ve mně vzbuzují obavy.
 
Na podporu toho, "co šel kolem", se sbírají podpisy pod peticí. Za krátkou chvíli 16 tisíc podpisů.

Zítra mají demonstrovat studenti, kteří chtějí odvolání Ševčíka, ale na akci se snad chystají i jeho podporovatelé.
 
Slávek Popelka
Aha.
Mno, vzhledem k tomu, že je poměrně neviditelný, nevylučuji, že je “přirozeného” původu.
Ale asi trochu blouznivec, protože kdo jiný by mohl být označen za kamaráda jurodivého Petra “seznama” Cibulky. (Tedy když nepočítám Hanu Marvanovou, která každému ze svých 3 synů dopřála jiného otce a 1 syna dokonce dokázala mít právě s Cibulkou.)
Jediné, co je mi zatím na Popelkovi divné, je jeho vazba na právníka Naxeru.
Protože Naxera se pohybuje v divných vodách
Bez nároku na úplnost výčtu jsem na videích zaznamenal přítomnost těchto entit: Pavel Zítko, Jana Peterková, advokát Norbert Naxera (spolu s Luďkem Růžičkou právní zástupce dua Tomáš Čermák/Patrik Tušl), Jiří Havel (”odpadlík“ od Ladislava Vrábela), energetik Vladimír Štěpán, Lubomír Volný, KTV, Petra Rédová, “expolicista” Petr Bílý, …

Toto není náhodný výběr, jmenované entity jsou ve videích navzájem propojené (např. některá videa s logem TS/All**ra odkazují na “Krajská referenda”, na videu ke “Krajským referendům” sedí Volný, apod.)
Dodatek: neviděl jsem video z demonstrace 11.3.2023, kde bych rozponal Popelku a viděl bych, že provokuje před Muzeem.

Vltava.news. Na první pohled to vypadá zase jako další klon, o kterých tak rád píšu.
Ale bude to asi složitější. Za webem vltava.news stojí iniciativa https://zachranmenasstat.cz/index.php
kterou dal dohromady aktivista a homeopat Václav Hrabák (sedící v bílé košili)

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=3ScfUow-Ris

(spolu s dalšími, docela zvučnými jmény - neříkám, že všichni zobrazení mají moji důvěru)
stojí i za dalším spolkem

Zpět k vltava.news. V seznamu autorů jsou také docela zvučná jména. Zvučná +/- pozitivně (Solis, IVK, Ivan David, Kobza, Semín, Hájek, Vidlák, Z. Koudelka, Majerová), ale i negativně (Bautisch, Vítová). A pak jsou tam nějaká nezvučná jména, to je “redakce”. Zatímco “zvučná” jména tam mají každé tak 1-2 články, zbytek je od redakce. Pravda, texty mi přišly celkem “nezávadné”, ale jsou to většinou spíše glosy než články. A když je to článek, tak je to o astrologii nebo “kulturní okénko”. První článek je přitom z 8.5.2022.
Mám z toho divný pocit.
Ale ze všeho nejvíc mi vadí ta použitá symbolika a loga, která jsou přítomná v těch Hrabákových projektech.
 
Naposledy upravené:
Tak zakrátko po útoku na rodinu, kedy po novom može byť "rodič" a "rodič" v rodnom liste!, čo len tak mimochodom pripravilo už ANO! a obecne, aké zverstvá povystrájal napríklad Pl(i)aga na školstve, kedy sa napríklad odstránila z učebnice nejaká básnička, pretože sa v nej písalo že z dievčatka vyrastie matka! nasleduje útok aj na územnú celistvosť naprieč snemovňou od pětikolky až k "opozícii", ktorá dokonca s tým návrhom aj prišla!, teraz ešte aj tento policajný zásah a snaha o vyvolanie ešte vačšej občianskej nespokojnosti?
Nějaká básnička je velmi laskavý text od Jiřího Žáčka do čítanek dětí 2. třídy ZŠ.
Kritici považují básničku za genderově nevyváženou, Obzvlášť se předvedl provařený Vít Klusák:

Z celého srdce přeju každému dítěti právě takovou mámu, kterou J. Žáček v textu popisuje!

„K čemu jsou holky na světě?
Aby z nich byly maminky,
aby se pěkně usmály na toho,
kdo je malinký.
Aby nás měl kdo pohladit
a povědět nám pohádku.
Proto jsou tady maminky
aby náš svět byl v pořádku.“
 

Inflace prodraží státu církevní náhrady o miliardy​

Rostoucí ceny nepříjemně dopadají nejen na peněženky domácností. Vyšší výdaje čekají také erár, z něhož stát vyplatí církvím miliardy korun navíc jako finanční náhradu za nevydaný majetek. Tato suma se totiž každoročně úročí o inflační doložku.
https://www.lidovky.cz/byznys/cirke...atni-rozpocet.A230221_104706_ln_ekonomika_hma
Kateřína Konečná
Církvím penize o inflaci navýšíme, důchodcům, kteří celý život pracovali, ne❓

Zdroj: https://www.tiktok.com/@katkakonecna/video/7208972223430905093
 
@Počtář
Souhlasím s komentářem, nesouhlasím jen s tou douškou o "kopancích do SPD".
Já nevím vůbec, co psal či nepsal vzduchonet - já mám jen svůj názor na SPD. Vkládala jsem do nich velké naděje - bohužel, pletla jsem se.
Jedna věc je věcná kritika, druhá věc jsou laciné kopance založené na lžích, polopravdách nebo manipulacích.
Což dělá jak vzducho-net, tak to začal dělat i Koller. Tím u mne skončila jeho důvěryhodnost, lámu nad ním hůl. Taky nechutně kydal na Kapala, přitom to byl Koller, kdo utnul skype v živém vysílání.
Souhlasím, ohledně SPD v poslední době cítím také určité zklamání. Nasrali mě, že nepodpořili Babiše přímo, ale pouze nepřímo. Což mi vadilo 2x: jednak samo o sobě, druhak počítám, že jim kvůli tomu šli dolů preference. (Vlastně mi vadilo i to, že SPD vůbec postavila vlastního kandidáta na prezidenta, ale je otázka, jestli si mohla dovolit ho nepostavit. Celá ta kampaň mi nakonec připadla, jako že ANO a SPD jedou kampaň ne na volbu prezidenta, ale spíše na příští parlamentní volby. Všichni si myslí, že AB prohrál prezidentské volby a přitom on možná vyhrál ty parlamentní. Vzhledem k velkému rozdílu počtu hlasů PP/AB ve druhém kole se stejně ukázalo, že Bašta neměl praktický význam. Ano, část voličů SPD volilo Baštu, objektivně nejlepšího kandidáta, ale část voličů SPD takticky volila stejně AB, např. já. Možná někteří věděli, že Babiš “nemá” být zvolen a podle toho hráli.)
Takže i kdyby SPD podpořila AB přímo, stejně by to nezajistilo jiného prezidenta. Takže to jsou emoce. Když došlo na věc, snažila se SPD obstruovat >společně< s ANO. Je otázka, jestli nemohli/proč nechtěli - >ani< jeden - obstruovat víc. Každopádně měl Okamura projev 8 hodin v kuse a Babiš taky nezůstal o moc pozadu.
Jo, taky mě nasrali, že se připojili k té “moravské” zákonodárné iniciativě (zemské znaky a vlajky), ale zase je třeba říct, že pravděpodobně nemělo cenu čurat proti větru, tato iniciativa šla napříč všemi parlamentními stranami.
Možná SPD ztratilo na razanci, více manévruje, ale počítám, že v téhle situaci nejde dělat výsledky. Což platí nejen pro 20-ti poslancové SPD, ale i pro 71-poslancové ANO.
Avšak není všem dnům konec! Počítám, že SPD ještě budeme potřebovat.

Rajchl není náhrada za SPD, spíše doplněk, a to pravicový doplněk - pokud bych měl použít tento sice klasický, ale aktuálně poněkud vyprázdněný pojem. Navíc mám pocit, že se mu začíná nějak podezřele dařit a začal být až moc silný v kramflekách. Kdo ví, co všechno se může vyklubat.
V tomto příspěvku
…sledovat jeho >řeč celého těla< a >mimiku obličeje<.
jsem pod tlačítkem “Skrytý text” vypočítal, jaké jsem měl pocity z projevu Rajchla na demonstraci 11.3.2023. Neberu to na lehkou váhu.

Počítám, že chyba je číst vzducho-net a všechno mu věřit. Ale stejně tak počítám, že je chyba vzducho-net ignorovat. Kdybych byl býval pořádně četl vzducho-net a všiml si, jak vzducho-net okatě tlačí Blaška, zatímco “normálně” nenechává před každými volbami na SPD nit suchou, pravděpodobně bych nevolil projekta generála Blaška do europarlamentu a nemusel bych pak několik let čekat na jeho definitivní samoodpis.
(Mimochodem: a nemohl být >generál< Blaško zkušebním balónkem, na kterém byla vyzkoušena volební šablona “generál”, a která pak naostro zafungovala při zvolení Pávka p-rezidentem?)
S pomocí vzducho-netu lze zavčas odhalit všelijaké “projekty” a “krtky” viz zde
…operace čučkařů proti SPD pomocí projektů jako Marek Černoch, Lubomír Volný, Robert Vašíček atd., vždy v pravý čas těsně před volbami a mohutně ozvučováno aero-netem nebo studiem Tapin-Radio SVCS.
Což je jedna z věcí, která mne utvrzuje v tom, že SPD režimu vadí. A jako negativní reklamu to brát nelze, protože výsledkem je poškozování SPD, snaha o rozpad či snaha o převzetí řízení.
 
@Počtář
Moc děkuju za objasnění. Souhlas.
U SPD mi vadí stejné jako před časem u KSČ = nečinnost, když jako opozice to mají přímo v popisu práce. No a poslední kapkou bylo to, cos popsal. Nevadí, že prakticky (na počet hlasů) nic dělat nejde, ale to "nic" může být i víc hlasité. Okamura v poslední době už ten prostor v médiích přece jen dostal, ale neumí ho využít (podle mě). Jeho monology jsou monotématické až otravné = voliče si jimi nezíská. Ale je to můj názor...
Na rozdíl od Okamura je Rajchl řečnicky na jiné úrovni - dobře připravený, je to znát. A ano, všimla jsem si té "řeči těla" - takhle nějak tančí boxeři před zápasem v ringu.
A Rajchl není ani náhrada a ani doplněk. Když, tak doplňkem bude SPD. :)
Je silný a sebou si jistý. Někteří jeho kolegové jsou s ohromnými otazníky, že? Můj názor je, že za panem R. stojí přesně ti oligarchové typu Babiš = ti, kterým cizáci berou kšefty a tím i zisky, kteří stojí až v několikáté řadě ve frontě na zakázky, protože upřednostňovaní jsou cizinci z Německa, Francie, Anglie, USA a bůhví odkud. Jdu ve svém fantazírování ještě dál a myslím si, že zjevení se Rajchla má dost co dělat s tou divnou smrtí Kellnera = že pan R. je naší odpovědí na tu divnou smrt.
K AEnetu zabloudím dneska už jen málo, ale nic nezazlívám, neodsuzuju, protože sama mám také takové "vody inspirace".
K p. Kollerovi. Poslouchám ho, pokud někde najdu rozhovor. Kvituju jeho informace, protože zatím nemáme moc řečníků, ochotných takto mluvit. Myslím si, že vhodně vybraný "zdroj" pro sdělování zásadních informací o době a situaci, ve které jsme. Má kredit a umí to podat. To vidím jako důležité a v tomto směru prospěšné.
Řeknu to ještě jinak: Informace od p. Kollera berou posluchači jinak, než od Lin nebo Počtáře na diskusi kdesi na netu. Snad chápeš, kam tím mířím. Pán podává info, které musejí znát všichni lidi, kteří chtějí cosi změnit - minimálně stát na správné straně právě probíhající "války světů".
 
Naposledy upravené:

Pavel podepíše nižší valorizaci důchodů, ale je odhodlán podat ústavní stížnost​


To se dalo čekat. A při současném složení Ústavního soudu ....
 
...Rajchl řečnicky na jiné úrovni - dobře připravený, je to znát. A ano, všimla jsem si té "řeči těla" - takhle nějak tančí boxeři před zápasem v ringu.
A už zde máme pečeť jeho síly.
SeznamŽumpa zahájila proces babišizace Rajchla.
Operaci zahajuje rovnou celá svatá trojice žumpy, dlóóóuhým "investigativním" článkem.
15.3.2023
 
Naposledy upravené:
A už zde máme pečeť jeho síly.
SeznamŽumpa zahájila proces babišizace Rajchla.
Operaci zahajuje rovnou celá svatá trojice žumpy, dlóóóuhým "investigativním" článkem.
15.3.2023
Ono, takto by sa to dalo robiť donekonečna.
Najprv budeme vkladať nádeje do Okamuru, potom zažijeme sklamanie.
Potom budeme vkladať nádeje do Rajchla, potom zažijeme... ako u mnohých pred nimi...

My sa nesmieme spoliehať na nejakých lídrov, že nás, ako národy, vytiahnu z blata... Ak sa budeme spoliehať na takýchto spasiteľov a sami ostaneme pasívny, tak nám "elity" stále budú podsúvať všelijakých krasorečivých kozlov, ktorým uveríme a potom budeme sklamaní (chceli sme to najlepšie, ale dopadlo to ako vždy)...

Záchrana topiacich sa je v rukách samotných topiacich sa. Sami musíme pripravovať kardinálnu zmenu systému, jeho koncepcie... Účasť na voľbách nie je o riešení problému, ale iba o jeho brzdení, kým sami problém vyriešime...
Sami musíme byť aktívni, inak si lepšiu budúcnosť nezaslúžime...
 
My sa nesmieme spoliehať na nejakých lídrov, že nás, ako národy, vytiahnu z blata... Ak sa budeme spoliehať na takýchto spasiteľov a sami ostaneme pasívny, tak nám "elity" stále budú podsúvať všelijakých krasorečivých kozlov, ktorým uveríme a potom budeme sklamaní (chceli sme to najlepšie, ale dopadlo to ako vždy)...
To je jasná věc, jardobe. Je jasné, že nemůžeme jen sedět a čekat - už jen z toho důvodu, že víme, jak to bude dál. Myslím si, že kdo sem chodí déle nebo se trochu zajímá, tak toto ví. Ale mám jednu otázku: je nás už dost? Jsme už schopní si evolučně zajistit směřování k lidštějšímu světu? To není banální otázka či "problém" - to je zásadní. Zvláště za situace, kdy víme, jak to chodí s chameleóny, kteří se přizpůsobují jakýmkoliv životním okolnostem.
Já to beru tak, že nevidím "spasitele" (oni ani nejsou - viz to, co píšu třeba já nebo Počtář) - já vidím nástroje. Ty jsou v tuto chvíli schopné zamést s největším nebezpečím = abychom vůbec přežili, zůstali národem a měli vlastní stát i vládu. Bez předpokladu vlastního státu a vlády nám budou kádry k ničemu - nebo budou mít jen velmi omezený vliv a začínáme někde u národního obrození.
Naše priorita by měla být nejen v nově vychovaných kádrech, ale také ve vychovaném (spíš uvědomělém) společenství lidí, kteří vědí, jaké chtějí mít ve svém čele lidi a jak a kam mají zemi vést.
U nás se zájem o politiku vůbec "nenosil", lidi se raději soustředili na kytičky, mazlíky a ezo. Ale ono je nutné, aby se zajímali, aby věděli, co který politik dělá či nedělá. Proto jsem zatím vděčná za to, že se trend nezájmu začíná měnit. I to je nemalý úspěch, protože pak lidi nebudou volit politiky podle vzhledu nebo značkového oblečení.
 
Operaci zahajuje rovnou celá svatá trojice žumpy, dlóóóuhým "investigativním" článkem.
- známa,ktorá má celkom dobré názory ale , ked príde volebné obdobie vždy volí niekoho iného než som od nej čakala. Tak teraz prišla stým ,že (Lin podrž sa :) neuveríš )
" že Rajchl je dobrý ,ked bola corona. Ukázal ludom ako stým bojovat, nedat sa očkovat či ukazuje na zkorumpovanú vládu. Ale,ked teraz pojde do politiky tak sa nemá podporovat, lebo inak bude ako tí ostatní zkorumpovaní politici "
No, zostala som ako vriacou vodou obarená . A opýtala sa koho by chcela mať v politike ak nie človeka ,ktorý sa za ludí bije , a ako sa má teda vymenit tá garnitura pětidemolice ,ktorá tam teraz je . KÝM ich chce nahradit ?
Neodpovedala
Odišla
 

Pavel podepíše nižší valorizaci důchodů, ale je odhodlán podat ústavní stížnost​


To se dalo čekat. A při současném složení Ústavního soudu ..
To je v pořádku . Ta tupá , nenažraná skvadra , byla dosazena k ukončení projektu .
Až se projekt bude ukončovat , tak bude národ probuzený .
Český národ zaplatil daň za svoji hloupost a GP musí svým nedostatečným řízením - neřízením procesů zaplatit občanským pobuzením a chápavým zájmem národu - ů o to , co se kolem nich děje a v čí koncepci .
 
To je v pořádku . Ta tupá , nenažraná skvadra , byla dosazena k ukončení projektu .
Až se projekt bude ukončovat , tak bude národ probuzený .
Český národ zaplatil daň za svoji hloupost a GP musí svým nedostatečným řízením - neřízením procesů zaplatit občanským pobuzením a chápavým zájmem národu - ů o to , co se kolem nich děje a v čí koncepci .
Soudě podle svých kolegů si nejsem jistá, jestli i tak dojde k probuzení.
 
To je jasná věc, jardobe. Je jasné, že nemůžeme jen sedět a čekat - už jen z toho důvodu, že víme, jak to bude dál. Myslím si, že kdo sem chodí déle nebo se trochu zajímá, tak toto ví. Ale mám jednu otázku: je nás už dost? Jsme už schopní si evolučně zajistit směřování k lidštějšímu světu? To není banální otázka či "problém" - to je zásadní. Zvláště za situace, kdy víme, jak to chodí s chameleóny, kteří se přizpůsobují jakýmkoliv životním okolnostem.
Já to beru tak, že nevidím "spasitele" (oni ani nejsou - viz to, co píšu třeba já nebo Počtář) - já vidím nástroje. Ty jsou v tuto chvíli schopné zamést s největším nebezpečím = abychom vůbec přežili, zůstali národem a měli vlastní stát i vládu. Bez předpokladu vlastního státu a vlády nám budou kádry k ničemu - nebo budou mít jen velmi omezený vliv a začínáme někde u národního obrození.
Naše priorita by měla být nejen v nově vychovaných kádrech, ale také ve vychovaném (spíš uvědomělém) společenství lidí, kteří vědí, jaké chtějí mít ve svém čele lidi a jak a kam mají zemi vést.
U nás se zájem o politiku vůbec "nenosil", lidi se raději soustředili na kytičky, mazlíky a ezo. Ale ono je nutné, aby se zajímali, aby věděli, co který politik dělá či nedělá. Proto jsem zatím vděčná za to, že se trend nezájmu začíná měnit. I to je nemalý úspěch, protože pak lidi nebudou volit politiky podle vzhledu nebo značkového oblečení.
Lin, ja podobné apely nepíšem pre tých ľudí, čo sem píšu a chápu to, ale pre tú mlčiacu väčšinu, ktorá si články len číta... Medzi nimi je dosť takých, ktorých myšlienky na tomto fóre posúvajú dopredu a pomáhajú im lepšie chápať dianie.
Ak nebudem diskusiu vyvažovať a nechám ju v duchu akoby len pre znalých, tak sa stane jednostrannou. To môže mnohých ľudí viesť k tomu, že sa nebudú rozvíjať a len sklznu k riadeniu sa novými autoritami a tradíciami. Ale my potrebujeme, aby ľudia začali samostatne rozmýšľať, a to chce niekedy podporný impulz, nakopnutie s ukázaním východiska. A o tom bol aj ten môj apel.
 
- Petr Pavel dnes také od Čaputové dostal darem obrázek od známého slovenského karikaturisty Martina Šútovce. První dáma Česka zase převzala brož. Čaputová dostala sadu šperků. Novinářům to řekl mluvčí Čaputové Martin Strižinec.
Český prezident vybral stříbrnou brož Mrak a náramek Kapka z kolekce české šperkařky Anežky Juhové.
Darky z kolekce Clouds ...... zde
 

Nechte učit Ševčíka. Urválkovská rétorika utržená ze řetězu. Šafr, Dolejší a všichni ostatní​

Jde o to, postavit se proti snaze trestat za názory​

Zastat se v této chvíli Ševčíka neznamená vyjádřit souhlas se všemi jeho názory, ale postavit se proti snaze moci jej za jeho názory trestat. „Můj kamarád Jan Schneider mi k tomu vyprávěl poučný příběh sepsaný pastorem Martinem Niemöllerem: ‚Nejdřív přišli pro komunisty, a já jsem se neozval, protože jsem nebyl komunista. Pak přišli pro Židy, a já jsem se neozval, protože jsem nebyl Žid. Pak přišli pro odboráře, a já jsem se neozval, protože jsem nebyl odborář. Pak přišli pro katolíky, a já jsem se neozval, protože jsem byl protestant. Pak přišli pro mě a tehdy už nezbýval nikdo, kdo by se mohl ozvat‘,“ dodává Petr Žantovský.
 
Naspäť
Top Bottom